EBRD ile Akfen ortak enerji üretecek

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Akfen Holding'in yenilenebilir enerji şirketlerine ortak oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Akfen Holding'in yenilenebilir enerji konusunda faaliyet gösteren şirketlerini tek çatı altında toplayacak yeni şirketinin yüzde 20 hissesine, 100 milyon dolar ile ortak olma kararı aldı. 

Akfen Holding tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, holding bünyesinde yer alan Akfenhes Yatırımları ve Enerji Üretim AŞ, Akfenres Rüzgar Enerjisi Yatırımları AŞ ile birlikte güneş enerjisi alanında faaliyet gösteren ve Holding'e devri için hisse satış sözleşmesi imzalanan Karine Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne (Karine GES)  EBRD tarafından yatırım yapılması konusunda sürdürülen müzakereler olumlu sonuçlandı. 

Akfen Holding'in enerji sektöründe faaliyet gösteren bağlı ortaklıkları Akfenhes, Akfenres, Akfen Toptan ve Holding'e devrinin ardından Karine GES'in bir çatı altında toplanması neticesinde oluşturulacak yenilenebilir enerji şirketinin toplam yüzde 20 hissesi karşılığında, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın 100 milyon dolar kaynak aktaracağı açıklandı. 

'Yeni yatırımlarda kullanılacak'

Akfen Holding Genel Müdürü Süha Güçsav, enerji sektöründeki yatırımların Akfen Holding'in büyüme hedefleri doğrultusunda ciddi önem arzettiğini ifade ederek, "Yapılandırılacak yenilenebilir enerji şirketine EBRD tarafından aktarılacak tutarlar halen devam eden yatırımlar ve bundan sonra karar verilecek yeni yatırımların gerçekleştirilmesinde kullanılacak" ifadesini kullandı.  

Güçsav, orta ve uzun vadede enerji sektörünün her alanında var olacak ve düzenli enerji üretecek dengeli bir portföy oluşturmak üzere gerekli çalışmaları yaptıklarını belirterek, organik ve inorganik yapılar ile HES, RES ve GES projelerini çeşitlendirmeye devam etmeyi planladıklarını ifade etti. Güçsav ayrıca, Akfen Holding'in yenilebilir enerji alanında yapacağı yatırımlar ile bu alanda en önemli oyunculardan bir tanesi olmayı amaçladığını, EBRD ile yapılan ortaklık sözleşmesinin de bu doğrultuda önemli bir adım olacağını kaydetti.