Elektrik ve doğalgaz dağıtım şirketleri aboneleri bildirecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında Maliye Bakanlığı, elektrik ve doğalgaz dağıtım şirketleri ve OSB tüzel kişiliklerine abone bilgilerini bildirme zorunluluğu getirdi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan vergi usul kanunu genel tebliği uyarınca, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (EPDK) dağıtım lisansı alan elektrik ve doğalgaz dağıtım şirketleri ve organize sanayi bölgesi (OSB) tüzel kişilikleri; elektrik ve doğalgaz abone bilgileri ile tüketim bilgilerini belirlenen format ve standartlara uygun olarak Maliye Bakanlığı'na verecek.

Mevcut, yeni tesis edilen, değişen veya kapanan abonelik bilgileri ile elektrik ve doğalgaz tüketim bilgilerinin elektronik ortamda gönderilmesi zorunlu olacak. Aktif abonelere ait mevcut abonelik bilgilerinin 31 Ocak 2013 tarihine kadar; 1Ocak 2013 tarihinden önceki döneme ilişkin aktif abonelere ait abonelik bilgilerinin ise 31 Aralık 2013 tarihine kadar gönderilmesi gerekiyor.

Tebliğ kapsamında 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren başlayacak uygulamaya uymayanlar, vergi usul kanununun ilgili maddeleri uyarınca cezalandırılacak.