Enerfin Enerji, Çin merkezli Linuo Grup ile anlaşma imzaladı

Enerfin Enerji Genel Müdürü Mehmet Oğuz, 67 ülkede faaliyet gösteren Linuo ile çevre bölgelerde resmi distribütörlük ve satış ortaklığı anlaşması imzaladıkları bilgisini verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Arzu BAĞCI

KAYSERİ - Yenilebilir enerji alanında faaliyet gösteren Enerfin Enerji, fotovoltaik sistemlerin kurulumuyla ilgili danışmanlık, planlama, projelendirme hizmetleri sunuyor. Anahtar teslim güneş enerji santrali kurulumu yapan Enerfin Enerji, bu yıl Çin merkezli Linuo Grup ile anlaşma imzaladı. 67 ülkede faaliyet gösteren Linuo ile çevre bölgelerde resmi distribütörlük ve satış ortaklığı anlaşması imzaladıkları bilgisini veren Enerfin Enerji Genel Müdürü Mehmet Oğuz, "Bu yıl ilk etapta, kendi güneş panellerimizi kullandırma şartıyla, 60 MW GES santrallerinin finansmanı ve malzeme teminlerini sağlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Ürün ve ekipman kurulumu, satış sonrası servis ve proje kontrolü hizmeti verdiklerini anlatan Mehmet Oğuz, geniş kapsamlı danışmanlık hizmetlerinden, anahtar teslim güneş enerji santralllerinin kurulumu, genel ve kişiye özel projeleri devreye aldıklarını söyledi. Oğuz, "Çin merkezli Linuo Grup ile bu yıl çevre bölgelerde geçerli olmak üzere resmi distribütörlük ve satış ortaklığı anlaşması imzaladık. Özellikle lisanssız GES'lerdeki, 2018 öncesi yapımı tamamlama baskısını olabildiğince üstlenerek, sekteye uğramış yenilenebilir enerji projelerinin, fiili yatırımlara dönüştürülmesinde rol almak istiyoruz" dedi.

'Satış sonrası profesyonel servis garantisi veriyoruz'

Projenin her aşamasında etkin çözüm sunduklarını söyleyen Mehmet Oğuz, satış sonrası profesyonel servis garantisi verdiklerini dile getirdi. Oğuz, "Güneş enerjisi panellerinin kullanılması koşulu ile herhangi bir MW kurulum limiti olmadan, yatırım ön finansman çözümü ve ithal teçhizat ile güneş enerjisi paneli kullanım hakkı olan projelerin, izin verilen inşaat süreleri içinde tamamlanmasını sağlıyoruz. Böylece EPC firmaları, şahıs ve tüzel yatırımcılarla toptancıların bir yıl vadeli finansman opsiyonu ile A++ Türkiye bankaları üzerinden rahat alım sağlaması ve proje yürütmelerini hedefliyoruz" dedi.

Sektör değerlendirmesi de yapan Mehmet Oğuz, EPİAŞ'ın enerji piyasasındaki önemine değindi. EPİAŞ'ın enerji piyasası oyuncuları arasında serbestliğin önünü kesen ve denetimini üstlenen kuruluş olarak kayda değer önem taşıdığına vurgu yaptı. Yatırımcının finansal kimliğinden çok projelerin ve yatırımların uygulanabilirlik, fayda ve kalkınma açısından ölçeklendirilmesinin esas alınması gerektiğine dikkat çeken Oğuz şunları söyledi: "Türkiye aktif bir pazar. Bütün paydaşlar, kendilerine uygun alanlarda ellerinden geldiğince yer almaya ve ticari faaliyetlerinde süreklilik göstermeye çalışıyor."

Bu konularda ilginizi çekebilir