Ervis Teknoloji, seri üretime geçmek için yatırımcı arayışında

Geniş bir tasarım yelpazesine sahip olduklarını belirten Ervis Teknoloji Mühendislik Genel Müdürü Metin Er, Ar-Ge ve tasarım çalışmalarını Kayseri Erciyes Teknopark yerleşkesinde yaptıklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİLEK FİDAN

KAYSERİ - Yenilenebilir enerji alanında ürünler geliştiren Ervis Teknoloji, parabolik vakum tüplü güneş kollektörleri, ısıtma sistemi ve ısı depolama sistemlerini tasarlamak, üretmek, satış ve sonrası servis hizmeti vermek amacıyla Erciyes Teknopark'ta Ar-Ge ve tasarım çalışmalarına odaklandı. Ervis Teknoloji Mühendislik Genel Müdürü Metin Er, "Parabolik vakum tüplü güneş kollektörlerimiz ile ısıtma sisteminin tasarımlarını yaptığımız ürünlerin tamamı yerli üretim. Ayrıca bu ürünler, ısıtma ve soğutma giderlerini de yüzde 40 düşürecek. Gerekli yatırımların alınması halinde seri imalata geçmek istiyoruz" dedi.

Geniş bir tasarım yelpazesine sahip olduklarını belirten Metin Er, Ar-Ge ve tasarım çalışmalarını Kayseri Erciyes Teknopark yerleşkesinde yaptıklarını anlattı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın teknogirişim sermayesi desteği ile kurulmuş bir Ar-Ge firması olduklarına dikkat çeken Er, "Firmamız proje bazlı çalışmalar yapıyor. Ayrıca mühendislik, tasarım, tedarik ve uygulama hizmetleri verme konusunda çalışmalar da yapıyoruz. Güneş enerjisi ile konut uygulamaları, buharlı elektrik üretim santrali ve kendi kendine yetebilen sistemlerin tasarımlarını da gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Tasarımları hakkında da bilgiler veren Metin Er, şöyle devam etti: "Güneş enerjisinin yoğunlaştırılarak kul lanılması her geçen gün daha da artıyor. Biz, 'parabolik vakum tüplü güneş kollektörleri ve ısıtma sistemi tasarımı' projesi ile faaliyetlerimize başladık. Geliştirdiğimiz parabolik yansıtıcılı güneş kollektörü sistemi tasarımında daha küçük ölçekli sistemler de tasarlıyoruz."

Tasarımını yaptıkları ürünlerde güneş enerjisini yoğunlaştırarak, bireysel ısıtma sistemlerine entegre edilmesini sağladıklarını anlatan Er, bu projeyi hem karbon içerikli yakıtları hem de güneş enerjisini kullanabilen bir sistem olarak tasarladıklarını bildirdi. Bu sistemin içinde ısıtmanın yanı sıra soğutma ihtiyacını da karşıladığına dikkat çeken Er, mevcut ısıtma ve soğutma ihtiyacı göz önünde bulundurulduğunda sistemin yüzde 40 enerji tasarrufu sağladığını söyledi. Bu yıl Hollanda firması ile işbirliği tasarısı oluşturduklarını kaydeden Er, gizli ısı deposu olarak da adlandırılan faz değiştiren materyaller ile ilgili Ar-Ge çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir