Gediz Elsan-Tümaş-Karaçay'ın oldu

Gediz Elektrik Dağıtım AŞ'nin özelleştirme ihalesi tamamlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA  - İzmir ve Manisa illerinde faaliyet gösteren Gediz Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nin özelleştirme ihalesini 1 milyar 231 milyon dolarlık teklifiyle Elsan-Tümaş-Karaçay Ortak Girişim Grubu kazandı.
 
Özelleştirme İdaresi Başkanlığında, Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Kırşan'ın komisyon başkanlığında yapılan ihaleye 10 firma katıldı.
 
İhalenin başlangıcında ihale usul ve yöntemiyle ilgili açıklamalarda bulunan Kırşan, verdiği bilgiye göre, ihalede tüm teklifler ABD doları cinsinden alınacak.
İlk tur elemesiz kapalı yazılı teklif alınmasının ardından 5 elemeli tur yapılacak, ardından açık artırmaya geçilecek. Açık artırma, belirlenen başlangıç tutarı üzerinden, açık artırım aralığıyla sürecek.
 
İhaleye katılan firmalar
İzmir ve Manisa'nın elektrik dağıtım faaliyetini yürüten Gediz Elektrik Dağıtım AŞ'nin özelleştirme ihalesine; Genpa Telekomünikasyon ve İletişim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret AŞ, Park Holding AŞ, Enerjisa Elektrik Dağıtım AŞ, Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ, Elsan-Tümaş-Karaçay Ortak Girişim Grubu, Fernas İnşaat AŞ, Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ, IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ ve Zorlu Holding katılıdı. 
 
Cengiz-Kolin-Limak çekildi
 
Akdeniz ve BEDAŞ'a en yüksek teklifi veren Cengiz-Kolin-Limak ortak girişim grubu pazarlıktan çekildi.
 
İlk tur elemesiz kapalı yazılı teklif alınmasının ardından 5 elemeli tur yapılacak, ardından açık artırmaya geçilecek. Açık artırma, belirlenen başlangıç tutarı üzerinden, açık artırım aralığıyla sürecek.
 
Zorlu ve IC İçtaş elendi
 
İkinci elemeli turda en yüksek teklif 979 milyon dolar oldu. En düşük iki teklif var eleme yapılmadı. Tur tekrarlandı. Elemeli turlarda IC İçtaş ve Zorlu Holding ihale dışı kaldılar. 
 
Torunlar Gıda elendi
Dördüncü elemeli turda en yüksek teklif 1 milyar 167 milyon dolar, Torunlar Gıda elendi.
 
Çalık elendi
5. elemeli turda en düşük rakamı veren Çalık elendi.
 
Açık artırma başlangıç tutarı 1 milyar 228 milyon dolar
 
Enerjisa,  Fernas, Genpa Telekom ve Park Holding ihaleden çekildi.
 
Gediz 1 milyar 231 milyon dolar ile Elsan-Tümaş-Karaçay OGG'nin oldu.
 
Saldanlı İş güvencesi verdi
 
[PAGE]
 
Saldanlı İş güvencesi verdi
Elsan Tümaş Karaçay OGG adına konuşan Bereket Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı bir açıklama yaptı. Saldanlı açıklamasına "Çalışanların iş güvencesine dikkat edeceğiz" diye başladı. Saldanlı şunları söyledi: "Bölgedeki tüketiciye en iyi hizmeti vereceğiz. İş planımız hazır. Adım adım gidiyoruz. Bu ihalenin ülkemize bölgedeki tüketicilere ve şirketimize, camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. Finansmanda herhangi bir sıkıntı çıkmayacak. Teklif iyi düşünülmüş finansman çevreleriyle de görüşülerek belirlenmiş bir tekliftir" diye devam etti.
 
Saldanlı, finansmanla ilgili herhangi bir sıkıntı çıkmayacağına işaret ederek, verdikleri teklifin iyi düşünülmüş ve finansman çevreleriyle görüşülmüş, finanse edilebilir bir teklif olduğunu kaydetti.
 
Bölgedeki talep artışına da dikkati çeken Saldanlı, "Bölge, Türkiye'de talep artışının en yüksek olduğu bölgelerden biri. Bu talep artışına uygun olarak şebekenin yenilenmesi gerekiyor. Bu doğrultuda 2015 yılına kadar takribi 600 milyon liralık yatırım öngörüyoruz" ifadelerini kullandı.
Saldanlı, özellikle otomasyon, sayaçların uzaktan okunması ile ilgili yatırımlar yapılacağını belirterek, bölgenin yaşlı bir şebeke olduğuna vurgu yaptı.
Sonraki ihaleler için de ilgilerinin devam edebileceğini ifade eden Saldanlı, "İhalelere ilgimiz muhtemelen devam edecek. Mevcut dağıtım bölgemizin üzerine Gediz'i de eklersek yüzde 7 civarında bir pazar payına sahip olacağız" diye konuştu.
 
(Ayrıntılar geliyor)