Güriş Holding, 6. RES’ini Muğla’da kurdu

Güriş Holding’in Muğla’da kurduğu 80 MW kapasiteye sahip Fatma Rüzgâr Enerji Santrali üretime başladı. Santral yılda 211.5 milyon kWh elektrik üretecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MUĞLA- 92,5 metre türbin yüksekliğine sahip olan Fatma RES, Siemens SWT-3.2-113 DD türbin ile ‘’direct drive’’ teknolojisi kullanılarak hayata geçirildi. 2000 yılından beri rüzgâr enerjisi alanında çözümler üreten Güriş Holding, yeni yatırımıyla birlikte rüzgâr enerji santrallerinin kurulu gücünü 368 MW’a, RES sayısını da 6’ya çıkardı.

Yenilenebilir enerjiye yaptıkları yatırımlarla Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını azaltmayı hedeflediklerini dile getiren Güriş İnşaat A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Müşfik Hamdi Yamantürk, “Bu alanda birçok girişimde bulunuyoruz. Bu doğrultuda, en  son  olarak,  yıllık 211.5 milyon  kWh elektrik  üretecek  80  MW’lık  Fatma  RES santralini devreye aldık. Fatma RES dışında bu yıl içerisinde 64 MW’lık Kanije RES ve 25.4 MW’lık Zeliha RES santrallerimiz de enerji üretimine başladılar” dedi.

Yenilenebilir enerjide hedef 1.150 MW kurulu güç

Fatma Rüzgâr Enerji Santrali’ni işletmeye alarak “yenilenebilir enerji santrali” sayısını
17’ye çıkaran Güriş Holding’in portföyünde 6 rüzgâr enerji santrali, 6 hidroelektrik enerjisi santrali ve 5 jeotermal enerji santrali bulunuyor.  Güriş Holding, yenilenebilir enerji santrallerinin kurulu gücünü kısa bir süre içinde 1.150 MW’a çıkartmayı hedefliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir