Halliburton kar, Kinder Morgan zarar etti

Yılın üçüncü çeyreğinde ABD'li enerji şirketleri Halliburton kar, Kinder Morgan ise zarar ettiğini duyurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD'li enerji şirketlerinden Halliburton ve Kinder Morgan, yılın üçüncü çeyreğine dair net kar ve gelirlerini açıkladı.

ABD merkezli enerji hizmetleri şirketi Halliburton, düşük petrol fiyatlarına rağmen üçüncü çeyrekte kar ettiğini duyurdu.

Halliburton'dan yapılan açıklamaya göre, yılın üçüncü çeyreğindeki net karın 7 milyon dolar olduğu bildirildi. Şirket, geçen senenin aynı döneminde 53 milyon dolar zarar etmişti.

Şirketin bu yılın üçüncü çeyreğinde geliri ise yüzde 0,3 azalarak 3,83 milyar dolar oldu. Halliburton, geçen senenin temmuz-eylül döneminde 3,84 milyar dolar gelir açıklamıştı.

Halliburton'ın hisse başına karı da geçen yılın üçüncü çeyreğinde 0,31 dolar olmuştu. Aynı gösterge, bu senenin aynı döneminde 0,01 dolara düştü.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Halliburton İcra Kurulu Başkanı Dave Lesar, petrol endüstrisinin son iki yılda karşılaştığı zorluklara rağmen şirketin üçüncü çeyrek bilançosundan memnun olduğunu belirtti.

Lesar, düşük petrol fiyatlarına karşın Halliburton'ın Kuzey Amerika operasyonlarında verimliliği artırdığına dikkati çekerek, maliyet yönetimine odaklandığını ifade etti.

Atılan adımlar sayesinde Kuzey Amerika projelerinin yüzde 9 daha fazla gelir getirdiğini vurgulayan Lesar, petrol fiyatlarında yükseliş görülmesi durumunda sondaj kuleleri sayısında artış yakalanacağını, bunun da şirkete olumlu yansıyacağını kaydetti.

Halliburton'ın üçüncü çeyrekte kar elde etmesinin ardından, New York borsasında şirketin hisse başına değeri yüzde 5,3 artışla 50,23 dolara kadar yükseldi.

Kinder Morgan zarar etti

Kuzey Amerika'nın en büyük altyapı ve petrol, doğalgaz boru hattı şirketi Kinder Morgan ise yılın üçüncü çeyreğinde zarar ettiğini duyurdu.

Kinder Morgan, geçen yılın üçüncü çeyreğinde 186 milyon dolar net kara ulaşmıştı. Şirket, bu senenin aynı döneminde 227 milyon dolar zarar etti.

Şirketin bu yılın üçüncü çeyreğinde geliri de yüzde 10,2 azalarak 3,33 milyar dolara geriledi. Kinder Morgan, geçen senenin temmuz-eylül döneminde 3,71 milyar dolar gelir açıklamıştı.

Kinder Morgan'ın üçüncü çeyrekte zarar etmesinin ardından, New York borsasında hisse başına değeri yüzde 1,4 düşüşle 20,22 dolara kadar geriledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir