LPG yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

EPDK, yurt içi rafinerilerde üretilen LPG numune analizlerinin, yurt içi veya yurt dışı akreditasyon kuruluşları tarafından akredite edilmiş laboratuvarlarda yapılmasını kararlaştırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK), "LPG Piyasasında Uygulanacak Teknik Düzenlemeler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği", Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Buna göre, dökme olarak kullanıcılara ve otogaz olarak bayilere doğrudan ağırlık ölçüsü üzerinden veya tanker sayaçlarıyla gerçekleştirilecek LPG teslimatı, 15 santigrat derece sıcaklığa göre düzeltilmiş yoğunluk değeri ve düzeltilmiş hacimle hesaplanan ağırlık değeri üzerinden yapılacak.

Otogaz olarak nihai kullanıcılara LPG satışlarında teslimat da 15 santigrat derece sıcaklığa göre düzeltilmiş litre üzerinden gerçekleştirilecek. 

LPG numune alma işlemi ve analizlerinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca belirlenen ihtisas gümrüklerinden yurt içine girişlerde, EPDK tarafından belirlenen esaslara uygun analiz yapılarak rapor düzenlenecek ve bu raporlar EPDK'ya ve ilgili ithalatçıya ibraz edilecek. 

Yurt içi rafinerilerde üretilen LPG numunelerinin analizi ise yurt içi veya yurt dışı akreditasyon kuruluşları tarafından akredite edilmiş laboratuvarlarda yapılacak.