Off-shore rüzgarda aday bölgeler belirlendi

Bu yıl ihalesi planlanan ve dünyanın en büyük, Türkiye'nin ise ilk off-shore rüzgar santrali olma özelliğini taşıyacak proje için Saros, Kıyıköy ve Gelibolu aday bölgeler olarak belirlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, yeni Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) ihaleleri için aday bölgeleri tespit etti.

Buna göre, bin megavat kapasiteyle bu yıl ihalesi yapılması planlanan güneş YEKA için Hatay-Erzin, Niğde-Bor ve Şanlıurfa-Viranşehir aday bölgeler oldu.

Yaklaşık bin megavat kapasiteyle dünyanın en büyük, Türkiye'nin de ilk off-shore (deniz üstü) rüzgar YEKA projesi olma özelliğini taşıyacak proje için ise aday bölgeler Saros, Kıyıköy ve Gelibolu olarak açıklandı.

Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü tarafından söz konusu alanlar için detaylı çalışmalara başlandı. Çalışmaların ardından, aday alanlar arasından en uygun bölgeler seçilerek ihale şartnamesi hazırlanacak.

Güneş ve rüzgarda biner megavatlık ilk YEKA ihaleleri geçen yıl yapılmış, rüzgar YEKA'da megavatsaat başına çıkan 3,49 dolar/centlik fiyat bir dünya rekoru olarak gerçekleşmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir