Turcas'tan Alman şirketle yenilenebilir enerjide işbirliği

Turcas, innogy SE şirketiyle güneş ve rüzgar enerjisine dayalı üretim projeler ile enerji depolama yatırımlarında niyet protokolü imzaladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Turcas Petrol AŞ ile geçen yıl Almanya'da halka arzı gerçekleştirilen innogy SE arasında, güneş ve rüzgar enerjisine dayalı üretim projeleri ve enerji depolama yatırımlarında niyet protokolü imzalandı.

Şirketten Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, "Şirketimiz Turcas Petrol A.Ş. (Turcas) ile 2009 yılından bu yana 800 megavat kurulu gücündeki Denizli Doğalgaz Çevrim Santrali yatırımındaki ortağımız RWE AG'nin yenilenebilir enerji, enerji dağıtımı ve perakende satışı alanlarında faaliyet gösteren ve 2016 yılında Almanya'da halka arzı gerçekleştirilen iştiraki innogy SE arasında, coğrafi sınırlama olmaksızın, güneş ve rüzgar enerjisine dayalı yenilenebilir enerji üretim projeleri ve enerji depolama yatırımları alanlarında işbirliği yapmak amacıyla 27 Mart 2017 tarihinde herhangi bir süre sınırlaması bulunmayan bir Niyet Protokolü (MoU) imzalanmıştır." ifadelerine yer verildi.

İmzalanan protokolün Turcas'a çeşitli alanlarda katkı sağlayacağı belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"İmzalanan Niyet Protokolü'nün, Turcas'ın elektrik üretim portföyünün yenilenebilir enerji kaynakları ile çeşitlendirilmesi, enerji depolaması gibi yenilikçi yatırım alanlarının değerlendirilmesi ve coğrafi çeşitlendirme sağlanması açısından Turcas'ın orta ve uzun vadeli stratejilerinin hayata geçirilmesine katkı sağlayacağı değerlendirilmektedir."

Bu konularda ilginizi çekebilir