Türkiye Petrolleri 2016'ya tam gaz giriyor

TP Petrol Dağıtım AŞ Genel Müdürü Gül, geçen yılın son gününde LPG lisans başvurularının onaylandığını belirterek, bu yıl sonuna kadar yurt genelinde 364 olan bayi sayımızı 450'ye çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım AŞ (TP) Genel Müdürü Mutlu Gül, LPG sektöründe faaliyet lisansı aldıklarını belirterek, "Lisansımız tamam, bu ayın sonundan itibaren TP bayilerinde müşterilerimizi otogazla da buluşturmaya başlıyoruz" dedi. 

Gül, geçen yılın son gününde LPG lisans başvurularının onaylandığını belirterek, TP'nin 2016 planlarını anlattı.  

Bu yıl, otogazda hızlı bir ivme yakalamanın ilk hedefleri olduğunu vurgulayan Gül, "LPG faaliyet lisansımız tamam, bu ayın sonundan itibaren TP bayilerinde müşterilerimizi otogazla da buluşturmaya başlıyoruz. Planlarımızda, otogazı öncelikle bayilerimize en hızlı bir şekilde konuşlandırmak ve müşterilerimizle buluşturmak var. Akaryakıtta sağladığımız güven ve kaliteyi otogazda da sağlayacağız" diye konuştu.  

86 yeni bayi 

Gül, geçen yıl şirket bünyesine toplam 80 bayi eklediklerini belirterek, "Dağıtım şirketleri arasında en çok bayiye ulaşan ikinci şirket konumundayız. Dolayısıyla bu ivmeyle birlikte 364 olan mevcut bayi sayımızı, bu yıl sonuna kadar 86 yeni bayiyle 450'ye çıkarmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı. 

TP Madeni Yağları'nın daha önce sadece istasyonlarda satışa sunduklarını belirten Gül, 2016'da distribütörlükler vererek bu ürünü pazarlamaya başlayacaklarını kaydetti.  

"Avrupa yakasında dolum terminali olan tek dağıtım şirketi olacağız" 

Gül, Ambarlı dolum tesisinden dağıtıma başlayacaklarına değinerek, "Lisansını beklediğimiz Ambarlı dolum terminaliyle İstanbul'un Avrupa yakasında dolum terminali olan tek dağıtım şirketi olacağız. Biz Ambarlı'da önceliği kendi bayilerimize vermekle birlikte, dağıtıcılar arası ticaret anlaşmaları gereği tüm dağıtıcılara da buradan akaryakıt tedarik ederek sektöre hizmet etmeyi hedefliyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 

Hijyen ekibi kuruldu 

Bu yılki hedefleri arasında mevcut bayilerin standartlarını yükseltmenin de yer aldığını ifade eden Gül, sözlerini şöyle bitirdi: 

"Ürün kalitesi ve güvenilirlik olarak gayet iyi olduğumuz kanaatindeyiz. Fakat hizmet kalitesi bakımından bayilerimizi üst düzeye doğru çıkaracağız. Bununla ilgili hijyen ekipleri kurduk. Bu ekipler için iki araç tahsis ettik ve içlerini ekipmanlarla donattık. Hijyen ekipleri mevcut bayilerimizi denetleyecek. Normal de istasyonlarımız muhakkak rutin temizliklerini yapıyordur fakat bizim ekiplerimiz derinlemesine sterilizasyon yapacaklar. Akaryakıt istasyonlarımızın tuvalet ve mescitlerinde hijyeni sağlamak adına tüm Türkiye'yi dolaşıp denetimlerini sürdürecekler."