Türkiye'yi örnek gösteriyoruz

James Rockall, Türkiye'nin LPG kullanımında başarılı bir örnek olduğunu belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Dünya LPG (Likit Petrol Gazı) Birliği CEO'su James Rockall, birçok ülkede LPG'li araçların kullanımını özendirecek ek şerit tahsisi, taşıt vergisinde indirim, kit fiyatında destek gibi uygulamaların tüm dünyaya yayılacağını bildirdi.
 
Dünya LPG Birliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre Rockall, dünya LPG pazarının yıllık bazda bakıldığında ortalama 300 milyar dolarlık bir büyüklüğe sahip olduğunu kaydederek, dünyada 3 milyar kişinin LPG kullandığını, sektörün dünya çapında 2 milyondan fazla kişiye doğrudan istihdam sağladığını bildirdi.
 
Dünyadaki birçok ülkede LPG'li araçların kullanımını özendirecek ek şerit tahsisi, taşıt vergisinde indirim, kit fiyatında destek gibi uygulamaların yapıldığını anımsatan Rockall, yakın gelecekte bu alandaki uygulamaların tüm dünyaya yayılacağını ve Türkiye'de de devreye gireceğini kaydetti.
 
James Rockall, Türkiye'nin LPG kullanımında başarılı bir örnek olduğunu belirterek, ''Türkiye örneğini her platformda dile getiriyor ve benzer enerji piyasalarının oluşabilmesi için diğer ülkeleri cesaretlendiriyoruz'' ifadesini kullandı.
 
LPG konusunda Türkiye, dünyada büyük ilgi görüyor
 
Dünya LPG Birliği Yönetim Kurulu 1. Başkan Yardımcısı Yağız Eyüboğlu da her alanda olduğu gibi LPG konusunda da Türkiye'ye büyük bir ilgi olduğunu bildirdi.
LPG sektöründe Türkiye'nin başarı öyküsüne dikkati çeken Eyüboğlu, Türkiye'deki uygulamaların dünyanın pek çok ülkesinde örnek alındığını, düzenlenen konferans ve toplantılarla, dünyanın farklı bölgelerinde mevcut ve gelişmekte olan pazarlara önemli bir iş bilgisinin Türkiye'den aktarıldığını kaydetti.
Eyüboğlu ayrıca, dünya enerji piyasalarında önemli bir yeri olan Türkiye'nin yapacağı her türlü çalışmanın, yurt dışında da büyük değer taşıdığının altını çizdi.
 
Dünya LPG Birliği (WLPGA)
 
Dünya LPG Birliği 1987 yılında kuruldu. Kuruma, 1989 yılında Birleşmiş Milletler (BM) Ekonomik ve Sosyal Konseyi tarafından ''Danışman Kurum'' statüsü verildi.
Dünya LPG Birliği, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi de dahil olmak üzere ilgili BM süreçlerinde, LPG endüstrisini temsil ediyor.
Birliğin hali hazırda 125 ülkeden 200'ün üzerinde üyesi bulunuyor. Dünya LPG Birliği'nin 9 kişilik Yönetim Kurulunda, Türkiye'yi Yönetim Kurulu 1. Başkan Yardımcısı sıfatıyla Aygaz temsil ediyor.