Vaillant CEO'su: 'Yoğuşma'dan 1 milyar dolar içeride kalacak

2018'in ilk çeyreğinde yürürlüğe girmesi beklenen yoğuşmasız ürünlerin satışını yasaklayan ErP yönetmeliği ile 1 milyar doların Türkiye'de kalması bekleniyor. Vaillant Türkiye CEO'su Avdel, “Yönetmelik tek başına çare değil, farklı yaptırımlar şart” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

EMRE ESER / REMSCHEID

Vaillant Türkiye CEO'su Alper Avdel, gelecek yıl şubat ayında devreye girecek olan ve yoğuşmasız ürünlerin satışının yasaklayacak ErP yönetmeliğine dikkat çekerek, yeni düzenlemeyle Türkiye'nin yıllık 1 milyar dolarlık enerji harcamasının içeride kalacağını söyledi. Avdel, yoğuşmalı ürünler ile her evde ortalama yüzde 37 tasarruf sağlanacağını dile getirdi.
Isıtma, havalandırma ve iklimlendirme sektörünün önemli oyuncularından Vaillant Group, Almanya'daki Remscheid fabrikasında düzenlediği toplantıda 2016 yılı değerlendirmelerini ve 2017'nin ilk yarısına ilişkin bilgileri paylaştı. Vaillant CEO'su Dr. Voigtländer, yıllık 2.4 milyar euroluk bir satış hacmine ulaştıklarını ve hizmet verdikleri 60 ülke içerisinde Türkiye'den büyük bir beklentisi olduğunu ifade etti. 2017 yılının ilk yarısında Türkiye'de çift haneli büyüme yakaladıklarını kaydeden Dr. Voigtländer, yılın sonunda da büyümenin artarak devam edeceğini ve ısı pompalarına yatırım yapmayı sürdüreceklerini söyledi.

Vaillant Group CEO'su Dr. Carsten Voigtlander

Türkiye ve Çin bir ivme yakaladı

Voigtländer, dünya genelinde tüm pazarlarda aynı gelişmeyi göremedikleri Avrupa genelinde büyümenin durağan olduğunu, İngiltere'nin Brexit ile yavaşladığını ancak Çin ve Türkiye pazarında ciddi bir ivme yakaladıklarını açıkladı. Büyümenin hızla devam ettiği Çin ve Türkiye'nin yerel para birimlerinde yaşanan değer kaybının genel ciro üzerinde 100 milyon euroluk bir artışın gerçekleşmemesine neden olduğunu belirten CEO, önümüzdeki dönemde 54 milyon euro yatırımla açtıkları Ar-Ge merkezi ile yazılım ve teknoloji yatırımlarına daha fazla ağırlık vereceklerini dile getirdi.

Hedef yeni doğalgaz alan bölgeler

Geçen sene Türkiye'deki inşaat sektörünün yüzde 7.4 büyüdüğünü ısıtma sektörünün de buna paralel olarak yüzde 5 büyüdüğünü belirten Vaillant Türkiye CEO'su Alper Avdel geçen yılı 300 milyon liralık ciro ile kapattıklarını ve pazardan yüzde 15 pay aldıklarını aktardı. Beyaz eşyada uygulan ÖTV teşvikleri, konut kredilerinin düşmesi, damga vergisinin kaldırılması, KGF kredilerinin piyasada likidite artışı sağlaması, nüfus artışı ve kentsel dönüşüm gibi etmenlerin bu yıl yeni kombi satışlarına önemli katkı yaptığını söyleyen Avdel, ilk altı ayda yakalanan yüzde 34'lük büyümenin yeni doğalgaz bağlanan illerle beraber daha da yukarı çıkacağını ifade etti.

Vaillant Türkiye CEO'su Alper Avdel

"Artık yönetmelik tek başına çare değil"

Yoğuşmalı ürünlerin zorunlu hale gelmesiyle her evde ortalama yüzde 37 tasarruf sağlanacağını söyleyen Avdel, Türkiye'nin en büyük harcama kalemlerinden olan enerji giderinde 1 milyar doların içeride kalabileceğini dile getirdi. Avdel, ErP benzeri yönetmeliklerin sürekli ertelendiğini bu durumun ülke ekonomisine ciddi zarar verdiğini bundan sonra yönetmeliğin tek başına çare olmadığını ve mutlaka çeşitli yaptırımların da getirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

"Tam yol ileri"

Vaillant Türkiye Satış ve Pazarlama Direktörü Erol Kayaoğlu da toplantıda Vaillant Türkiye’nin 2016 yılını değerlendirdi. Kayaoğlu, vites büyüttükleri 2016’nın ardından, 2017’de "Tam yol ileri" vizyonuyla yola devam ettiklerini söyledi. “2016 yılı büyümesi tüm iş kollarında ve tüm bölgelerde hedeflerimiz doğrultusunda gerçekleşti“ diyen Kayaoğlu, 2017 yılında yoğuşmalı kombi pazarında yüzde 81, şofbende yüzde 87, panel radyatörde yüzde 38, klimada yüzde 62 ve ısı pompasında yüzde 5 büyüme kaydettiklerini de sözlerine ekledi.

Vaillant Türkiye Satış ve Pazarlama Direktörü Erol Kayaoğlu

Bu konularda ilginizi çekebilir