Zorlu Enerji, Osmangazi Elektrik'i devraldı

Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ, Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış AŞ'nin paylarının tamamını 360 milyon dolara devraldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Zorlu Enerji Grubu, 2 Şubat tarihinde imzalanan anlaşmayla Osmangazi Elektrik Dağıtım Bölgesi’nde elektrik dağıtım ve satış faaliyetlerini nakden 360 milyon dolar ödeyerek resmi olarak üstlendi.

İmza töreninde konuşan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu "Elektrik dağıtımı ve ticareti ile doğal gaz dağıtımı ve ticareti dahil olmak üzere verimli ve sürdürülebilir olan alanlara yatırım yapmaya önümüzdeki yıllarda da devam edeceğiz" dedi.

Zorlu Enerji Grubu Başkanı Sinan Ak ise, enerji alanındaki faaliyetlerini yenilikçi hizmetler ile zenginleştirmeye devam edeceklerini söyledi.

Ak, "Zorlu Enerji Grubu olarak 25 yıla yaklaşan deneyim ve uzmanlığımızı, Osmangazi Elektrik Dağıtım Bölgesi ile buluşturmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bugüne kadar hizmet kalitesi, sürdürülebilirlik anlayışı ve uygulamadaki tecrübesiyle fark yaratan Zorlu Grubu, üstlendiği tüm sorumluluklarda ve altına imza attığı tüm yatırımlarda olduğu gibi en iyisini sunma azmini elektrik dağıtım ve satış hizmetlerinde de ortaya koyacak. Enerji alanındaki faaliyetlerimizi elektrik üretimi, satışı ve ticaretindeki yenilikçi hizmetlerimizle zenginleştirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Ahmet Zorlu - Sebahattin Yıldız

Türkiye'deki kurulu gücün yüzde 73'ü yenilenebilir kaynaklardan

Zorlu Enerji Grubu, bu devralmayla birlikte Eskişehir, Bilecik, Uşak, Afyon ve Kütahya’yı içine alan ve Türkiye elektrik tüketiminin yaklaşık yüzde 4’ünü gerçekleştiren dağıtım bölgesinde 1,5 milyonu aşkın aboneye elektrik dağıtım hizmeti sunacak.

Zorlu Enerji Grubu, sahip olduğu 6 doğal gaz, 7 hidroelektrik, 3 jeotermal ve 4 rüzgâr santralinden oluşan üretim portföyüyle toplam 991 MW kurulu güce sahip. Zorlu Enerji, Türkiye’de sahip olduğu 644 MW kurulu gücünün yüzde 73’ünü yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlıyor.

Zorlu Enerji Grubu, GAZDAŞ şirketiyle Trakya ve Gaziantep bölgelerinde doğal gaz dağıtım hizmetini üstlenirken; Zorlu Elektrik şirketiyle de Türkiye genelindeki serbest tüketicilere elektrik satış hizmetini cazip avantajlar ve ihtiyaçlara yönelik oluşturduğu tarifelerle sunuyor.

Osmangazi EDAŞ artık Zorlu'nunOsmangazi EDAŞ artık Zorlu'nun

Bu konularda ilginizi çekebilir