150 ton hamsiye el konuldu

Samsun'da yapılan denetimler neticesinde boy sınırlamalarına uymadığı tespit edilen toplam 148 bin 500 kilo hamsiye el konulduğu ve ilgililere idari para cezası uygulandığı açıklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ocak ayının ilk yarısında yapılan 26 denetimde yasa dışı avlanıldığı belirlenen, boy sınırlamalarına uymayan toplam 148 bin 500 kilo hamsiye el konulduğu ve ilgililere idari para cezası uygulandığı açıklandı.

Söz konusu denetimlerle deniz ve iç su kaynaklarındaki su ürünleri potansiyelinin verimli şekilde kullanılmasının amaçlandığı belirtildi. Büyük balıkçı gemileri ve gırgır ağları ile yapılan yasa dışı avcılığın önüne geçilmesinin hedeflendiği kaydedilen açıklamada, "Müdürlüğümüze ve bakanlığımıza intikal etmiş olan ihbar ve şikayetler üzerine İl ve İlçe Müdürlüğümüz kontrolörlerince ortaklaşa denetim birimleri oluşturulmuş ve çapraz denetimler icra edilmiştir. 2017 yılı Ocak ayının ilk yarısında denetim ekiplerince toplam 26 denetim yapılmıştır. Denetimler sonucu yasadışı avlanıldığı anlaşılan ve boy yasağına uymayan toplan 148.500 kilo hamsiye el konularak, ilgililere gerekli idari para cezası uygulanmıştır" denildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir