ALC Lojistik ile İtalyan Gruber'den iş birliği

İtalya'ya yaptığı butik lojistik hizmetleriyle öne çıkan ALC Lojistik, İtalyan Gruber Logistics ile işbirliği anlaşması imzaladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ALC Lojistik, Gruber Logistics ile yaptığı iş birliği anlaşmayla birlikte hizmetlerini çeşitlendirecek. İtalyan şirket ise ALC işbirliğinde Türkiye'yi köprü yaparak komşu ülkelere de açılmayı hedefliyor.

Anlaşmanın ardından, özellikle Gruber'in gabari dışı taşımalardaki tecrübesiyle yeni bir sinerji yaratılması hedefleniyor. ALC Lojistik ile Gruber Logistics arasındaki işbirliği anlaşması ALC Lojistik'in İstanbul'daki merkezinde düzenlenen basın toplantısında imzalandı. İmza törenine ALC Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çiçekli, Gurber Logistics Uluslararası Satış ve Network Müdürü Denisa Fasiangova, ALC Lojistik Genel Müdürü Soner Çiçekli ve Gurber Logistics Türkiye ve Orta Doğu Bölge Müdürü Alessandro Di Grazia katıldı.

"İtalya ikinci vatanımız gibi oldu"

Başta İtalya olmak üzere Fransa, İspanya ve diğer tüm Avrupa ülkelerine komple taşımacılık hizmetleri verdiklerini ifade eden ALC Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çiçekli, "Genç bir kuruluş olmamıza karşın, 50 kişilik aktif çalışanımız, yaklaşık 20 milyon liralık ciromuz ve 80 civarındaki öz mal çekici ve treyler filomuzla kısa zamanda önemli adımlar attık. Avrupa'nın birçok ülkesine taşıma yapıyoruz ama özellikle İtalya'nın ikinci vatanımız olduğunu söyleyebilirim. Karşılıklı yılda bin sefer gerçekleştiriyor ve 8 bin adet yükü elleçliyoruz.

Gruber firması İtalya'da saygın bir yeri olan 81 yıllık kuruluş. Merkezi Bolzano olan firmanın İtalya dışında 52 ülkede network ağı bulunuyor. Özellikle gabari dışı taşımalarda uzman olan Gruber, 650 aktif çalışana ve 300 milyon Euro'luk ciroya sahip. Hem ALC, hem de Gruber'in yapı ve doku itibariyle birbirine çok benzer yapılarda olması ile İtalya pazarında çok daha yüksek kaliteli hizmet sunacağımıza inanıyorum. İşbirliğimizin ülkemize ve iki kuruluşa hayırlı kazançlar getirmesini dilerim” diye konuştu.

"Her türlü yatırıma hazırız"

Gruber Logistics adına söz alan Uluslararası Satış ve İletişim Müdürü Denisa Fasiangova ise, işbirliği kapsamında türkiye'de her türlü yatırıma açık olduklarını vurgulayarak, "1 yıllık bir protokol imzaladık. Anlaşma her yıl otomatik olarak yenilenecek. Kısa bir süre içinde ALC'nin de gerekli yatırımları yaparak iş birliğimizi artan bir ivmede sürdüreceğine inanıyorum. Türkiye pazarı bizim için çok önemli" dedi.