depokirala.com'un yıl sonu hedefi 2 bin depoya ulaşmak

depokirala.com 565 depoya, 1 milyon 610 bin metrekare kapalı alana ulaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Beyza ÇOŞKUNTÜRK

İZMİR - Küçük ve orta ölçekli firmalara lojistik danışmanlık hizmeti veren Green Lojistik Danışmanlık, kurduğu web portal ile Türkiye'deki kiralanabilir ve satılabilir depoları müşterilerine ulaştırmayı hedefliyor. depokirala.com adıyla kurulan portalda kiralanabilir ve satılabilir toplam depo sayısı 565 depoya, 1 milyon 610 bin metrekare kapalı alana ulaştı. Yıl sonu hedefi 2 bin depoya ulaşmak.

Orta ölçekli lojistik sistemleri olan firmaların lojistik altyapılarının ve tüm lojistik süreçlerin yenilenmesi konusunda danışmanlık hizmetleri verdiklerini belirten Green Lojistik Danışmanlık Genel Müdürü Osman Doğrucu, "İzmir'de 7 yıl önce faaliyete başladık. 2017 yılında Samsun Lojistik Merkezi projesinde danışmanlık sürecinin tamamlanmasıyla birlikte Endüstri 4.0 gereklerinden olan lojistik 4.0 uygulamalarının ilk adımlarını firmalara uygulamak, elektronikleşmeyi ve depolarda tam otomasyonu artırmak için, depokirala.com projemizi geliştirdik. Başlattığımız lansman ile birlikte depokirala.com elektronik portalımızda kiralanabilir ve satılabilir toplam depo sayısı 565 depoya, 1 milyon 610 bin metrekare kapalı alana ulaştı" ifadesini kullandı.

Dijitalleşmenin giderek geliştiği ve Endüstri 4.0'ı lojistik sektörüne entegre etmek için depokirala.com'un ciddi bir adım olduğunu düşündüklerini söyleyen Doğrucu, "Kayıtlı depoların sayısının artmasıyla depokirala.com şu anda Türkiye'nin 1 numaralı depo veritabanı oldu. Ayrıca depokirala.com, depo tedarikçilerinin firmalarını tanıtabildiği, lojistik oyuncuların her türlü lojistik sunum ve bilgi ihtiyacını bilgi bankası kanalıyla sağlayabildiği bir platform" dedi.

Hedefimiz yıl sonunda kayıtlı 2 bin depoya ulaşmak

Günde ortalama 100 kişinin web sitesini ziyaret ettiğini açıklayan Doğrucu, hedeflerinin Haziran ayında bin kayıtlı depo sayısına ulaşmak olduğunu söyledi. Doğrucu, "2018 yılı sonunda 2 bin kayıtlı depo sayısına ulaşmak istiyoruz. Web sitemiz depo metrekare fiyatları anlamında tek ve en güvenilir kaynak oluşturma yanında piyasa yapıcı olma yolunda ciddi adımlar atıyor" şeklinde konuştu.

Lojistik danışmanlık projelerinde yaşanan en önemli sorunun yetişmiş depo yöneticileri bulmak olduğu söyleyen Doğrucu, sözlerine şöyle devam etti: "Özellikle otomasyon sistemleri kurmuş ve yönetmiş depo yöneticilerini bulmakta zorlanıyoruz. Çözüm stajyerlik sisteminin değişmesiyle mümkün olacak. Lojistik okullarda okuyan öğrenciler, mezuniyet yıllarında haftada 3 gün depolarda çalışmalı. Ayrıca, kamunun ve özel sektörün sektörün gelişiminin hızlandırılması anlamında depokirala.com gibi elektronik portalların kullanımını arttırmak için girişimleri desteklemesi gerekiyor."

Bu konularda ilginizi çekebilir