Ekol, ofis ağına 3 yılda 30 ülke ekleyecek

14 ülke ofisi ve 7 bin çalışanı bulunan Ekol lojistik, 3 yılda 30 yeni ülkeye daha ofis açmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Aysel YÜCEL

TRIESTE - Türkiye'nin globalde en hızlı büyüyen lojistik şirketlerinden Ekol, 3 yılda 30 yeni ülkeye daha ofis açacak. Mevcut ülkelerdeki ofis ağı da katlanarak artıyor. Ekol Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul, 9 ofise ulaştıkları İspanya'da 150 km'de bir ofis açmayı hedeflediklerini söyledi.

Intermodal taşımacılığın öncülerinden Ekol, Trieste (İtalya) ile Kiel (Almanya) arasında yeni bir blok treni hizmete aldı. Trieste Limanı'nı Baltık-Adriyatik koridoruna bağlayan ilk tren hattının yanı sıra Ekol, Stena Line'ın Kiel ile Göteborg (İsveç) arasındaki hattı üzerinde bir Ro-Ro bağlantısı sağlayacak. Trieste Liman Yönetimi tarafından önceki gün yeni hattın açılışına yönelik bir tören düzenlendi. Törende bazı bakanların yanı sıra İsveç Büyükelçisi Robert Rydberg de hazır bulundu. Ahmet Musul, tören sonrası Türkiye'den gelen basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kısa süre önce Trieste'de bulunan EMT Terminal'in çoğunluk hisselerini de satın aldıklarını hatırlatan Ekol Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul, "Ekol'ün genişleme stratejisinin devamı olarak İskandinavya, Kuzey Almanya, Baltık Denizi ile Güney Avrupa ve Türkiye, İran gibi ülkeleri birbirine bağlayacak yeni bir intermodal köprüyü devreye aldık. Kiel'e ulaşacak tren bağlantısıyla beraber, Göteborg gibi diğer bölgelere cuma sabahından başlayarak teslimatlar yapılacak. Yeni bağlantımız ile Kuzey Almanya, Danimarka, Finlandiya ve İsveç'e hızlı teslimat yapabileceğiz. Bu avantajı kullanarak Trieste ve Kiel arasındaki bu yeni intermodal çözümümüzün kısa sürede haftada iki sefere çıkarmayı planlıyoruz" diye konuştu

İntermodalde liderlik hedefliyor

Avrupa'da kendi trenleri ile taşıma yapan 2. büyük lojistik şirketi olduklarını hatırlatan Musul, 2 yıl içerisinde bu alanda lider olmayı hedeflediklerini açıkladı. Globalde ofis ağını hızla genişleten Ekol, yeni ülke açılımlarını da araklıksız sürdürüyor. Ahmet Musul, dünya çapında 14 ülkede ofislerinin bulunduğunu, bu sayıyı 2019 yılı sonuna kadar 45 ülkeye çıkarmayı planladıklarını anlattı. 15. şirket önümüzdeki haftalarda Slovenya'ya açılıyor. Mevcut ülkelerdeki ofis ağlarının da hızla arttığına dikkat çeken Musul, "İspanya'da 3 ofis planlıyorduk ancak bu sayı kısa sürede 9'a çıktı. İspanya CEO'muz 150 km bir yeni bir ofis açmayı hedefliyor" dedi.

Afrika'ya hat açmayı planlıyor

Ekol'ün büyümesine paralel grup şirketlerinden Alternatif Ro- Ro'nun da yeni hatlar açma planında olduğunu aktaran Musul, "Kuzey Afrika'ya hat açmak istiyoruz. Bunu da Ekol'ün orada kuracağı altyapı sayesinde yapacağız. Yetiştirebilirsek bu yıl içerisinde Ekol olarak Fas'ta ofis
açmayı planlıyoruz" dedi. Ahmet Musul ayrıca, bu yıl içerisinde İpek Yolu'nda aktarma merkezi konumundaki Kazakistan'da da ofis açmayı planladıklarını söyledi.

14 ülke ofisi ve 7 bin çalışanı ile Ekol lojistik, uluslararası taşımacılık organizasyonuyle başlanılan noktadan itibaren, üçüncü parti lojistik hizmetlerini de sunan bütünleşik şirket yapısına sahip. Şirket, Türkiye'de toplamı 750 bin m2'yi bulan tesislerinin yanında; Almanya, İtalya, Romanya, Fransa, Yunanistan, Ukrayna, Bosna, Macaristan, İspanya, Polonya, Bulgaristan, Çekya ve İran'da toplamda 100 bin m2 alana sahip tesisleriyle hizmet sunuyor. Cirosu bünyesindeki Ro-Ro şirketi Alternatif ile 670 milyon euro civarında.

2 bin şoförü pazarlamacı yapacak

Satış ve pazarlama bölümüne 2 bin şoförü dahil edeceklerini açıklayan Ahmet Musul, "Çalışan şoförlerimiz artık satış ve pazarlama bölümüne ait olacak. Mobil uygulama ile sürücüler bilgi alan, operasyonel hataları gözlemleyen, müşterilere Ekol'ü anlatan, değer zincirinin içerisinde en kritik halkalardan biri olacak. Gelirlerini ve niteliklerini artıracağız. Araç kabinini bir ofise çevericeğiz ve sürekli onlarla görüntülü ve sesli iletişim halinde olacağız. Bunun için yazılım çalışmalarımız devam ediyor. Sürücülerimize eğitim verecegiz ve temmuz ayı gibi 2 binin üzerindeki yeni elemanımız göreve başlayacak" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir