Mersin-Mısır arasında seferler başlıyor

Mersin-Mısır arasında 26 Nisan'dan itibaren Ro-Ro seferleri yapılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HATAY - Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Şanverdi, Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerine 26 Nisan'dan itibaren Ro-Ro seferlerinin yapılacağını belirtti.

UND Yönetim Kurul Üyesi Şanverdi, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye üzerinden Körfez ülkeleri ile Ürdün ve Suudi Arabistan'a giden tır sürücülerinin güvenlik açısından büyük sıkıntı çektiğini vurguladı.

Hamit Şanverdi, bu sıkıntının ortadan kaldırılması için "Mersin-Mısır arasında 26 Nisan'dan itibaren Ro-Ro seferleri yapılacağını" ifade etti.

Daha önce Suriye üzerinden yapılan taşımacılıkta, can güvenliği olmadığı gerekçesiyle seferlere gitmediğini dile getiren Şanverdi, şunları kaydetti:

"İlgili bakanlıkta yaptığımız bir dizi görüşmeden sonra Mersin-Mısır taşımacılığında anlaşmaya varıldı. Şoförlerimiz, yüklerimiz ve araçlarımız bundan böyle güvenlik içinde seferlere çıkacak. Can ve mal kaybımız da olmayacak. Ro-Ro seferleri karayoluyla yapılan taşımacılığa göre daha maliyetli, fakat devletimiz nakliyecilere araç başına maddi destek vererek maliyeti azaltmayı hedefliyor."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir