Turgut Erkeskin, güven tazeledi

UTİKAD 30. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Turgut Erkeskin, ikinci kez başkanlık görevine seçildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Taşımacılık ve lojistik sektörünün en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği'nin (UTİKAD) 30. Olağan Genel Kurulu Novotel'de yapıldı.

Tek liste ile yapılan seçimde, 2010 yılından bu yana UTİKAD'da Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Turgut Erkeskin, ikinci kez başkanlık görevine seçildi.

Bir önceki dönem UTİKAD Yönetim Kurulu'nda yer alan Kosta Sandalcı, Arif Badur, Kaan Gürgenç, Nil Tunaşar, Hakan Çınar, Hacer Uyarlar ve Mehmet Ali Emekli yeni dönemde de  bu görevlerini sürdürürken Kayıhan Özdemir Turhan, Levent Aydinç ve Bülent Keşan ilk kez yönetim kurulu üyeliğine seçildiler.

Erkeskin: Türkiye'nin lojistik iletişim platformu konumundayız

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Kara Yolu Düzenleme Genel Müdürü Ali Rıza Yüceulu, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş, Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi ve Lojistik Konseyi Başkanı  Bülent Aymen'in açılış konuşmalarını yaptığı genel kurulda konuşan  UTİKAD Yönetim  Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, "Dinamik, pozitif ve genç yapısıyla UTİKAD, "Türkiye'nin Lojistik İletişim Platformu" konumuyla, Forwarder firmalarımızın ülke içi ve dışında, lojistik alanında kuvvetlenmeleri, Türkiye'deki taşımacılık ve gümrük mevzuatının iyileştirilmesi, ülkemiz ticaretinin dinamizm ve büyüklüğünün Türkiye'nin bir "lojistik üs" olması hedefimize yönlendirilmesi, lojistik sektörümüzün dünya standartlarında yapılanmasının sağlanması ve dünya lojistik performans endeksindeki konumumuzun iyileştirilmesi gibi stratejik konular merkez gündemine alarak çalışmalarını yürütmektedir" dedi.

Erkeskin sözlerini söyle sürdürdü: "Türkiye'de ve dünyada giderek artan ticari operasyonların ve lojistik akışların sistematik yapıya kavuşturulması  gerekliliği; ticaret erbabını, hem taşımacılık ve tedarik zincirlerindeki aktörlerin, hem de devlet birimlerini yeni arayış ve optimizasyon süreçlerine girmesini zorunlu kılıyor.Lojistik dünyasının tüm unsurları, devlet kurumları, sivil toplum kuruluşları, platformları ve akademik bünyeler ile iletişim ve işbirliğini yürüten UTİKAD, seri, dinamik iletişim ve işbirliği tarzıyla, geçen yoğun bir çalışma döneminin ardından yeni dönemde de üyelerinden aldığı güçle heyecanını daha da artırarak, daha iyiye ulaşmak ve sektör adına yüklendiği sorumlulukları yerine getirmek amacıyla çalışmalarını sürdürecektir. Yeni dönem için bize bu yetkiyi veren tüm üyelerimize yönetim kurulumuza duydukları güvenden dolayı teşekkür ederim".