En iyi Ar-Ge merkezi seçildi

TürkTraktör, "3. Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi"nde otomotivde en iyi Ar-Ge merkezi seçildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - TürkTraktör, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından  düzenlenen "3. Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi"nde, "Ar-Ge Merkezleri Otomotiv Dalı Birinciliği" ödülüne layık görüldü. 

TürkTraktör açıklamasına göre, TürkTraktör; şirketlerin Ar-Ge performanslarının  proje kapasitesi ve niteliği, işbirliği ve etkileşim, fikri mülkiyet yetkinliği, personel ve bütçe kriterleri gibi çeşitli parametrelere göre incelendiği değerlendirmede 9 Ar-Ge merkezini geride bıraktı. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen TürkTraktör Genel Müdürü Marco Votta, Ar-Ge gündeminde birçok ürün geliştirme ve araştırma projesinin yer aldığını ifade etti.  

TürkTraktör üniversite işbirliklerini artıracak

TürkTraktör'ün üniversite işbirliklerini artıracağını belirten Votta, üniversiteler ve teknoloji transfer ofisleri ile görüşmeler yapmaya ve işbirlikleri aramaya devam ettiklerini bildirdi. 

Votta, özellikle araştırma projelerinin ön plana çıkacağını beklediklerini aktardı. 

Gerekli kaynakları sağlayabilmeleri durumunda birçok önemli araştırma projesinin hayata geçebileceğini dile getiren Votta,  üniversitelerle çok daha yakın işbirlikleri yaparak çalışmaları arttıracaklarını kaydetti. 

Votta, yerel traktör gamını kendi mühendisleriyle geliştiriyor olmanın kendilerine gurur verdiğini ifade etti. 

Başarının kilit unsurunu buldu

Traktörlerin transmisyon, motor, kabin ve hidrolik ünitelerini Türkiye'de tasarladıklarını ve montajını da Türkiye'de gerçekleştirdiklerini vurgulayan Votta, bu durumun çiftçilerin ürünlerine karşı duyduğu beğeni ve elde ettiği başarıda kilit unsur görevi gördüğünü kaydetti. 

Votta, Ar-Ge'ye vermiş oldukları önemin yansıması olarak her yıl birçok patent başvurusu yaptıklarını belirterek,  2006 yılında başlayan patent çalışmaları sonucunda,  103 patent, 8 endüstriyel tasarım, 29 marka ve 27 internet alan adı içeren bir portföye ulaştıklarını işaret etti. 

Sadece ürettikleri ürünün değil, aynı zamanda ürettim hattında işlerini kolaylaştırmak üzere geliştirdikleri ekipmanlar için de patent aldıklarına dikkati çeken Votta,  sık sık mavi yakalı çalışanlarla bir araya geldiklerini ve onların önerilerini dinlediklerini anlattı. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir