Honda Civic’de dizel bitiyor, hibrit geliyor

Dünya Gazetesi - Aysel YÜCEL

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Aysel YÜCEL

Honda yeni CR-V modelinin lansmanında konuşan Honda Türkiye Başkanı Takuya Tsumura, markanın global gelecek vizyonu çerçevesinde dizeli sonlandıracağını ve hibrit üretime yöneleceğini açıkladı. Civic'in son jenerasyonu artık dizelle birlikte bitecek. Yeni versiyon hibrit olacak. 2021-2022 arasında Civic hibrit üretimi başlayacak. Tsumura, “O zamanki pazar şartlarına bağlı olarak üretim Türkiye’de de yapılabilir” dedi.

2019'da CR-V hibrit gelecek

Honda markasının Avrupa'daki ikinci yatırım üssü olduklarına dikkat çeken Başkan Tsumura, "Fabrikaya kurulduğundan bu yana yaklaşık 3.1 milyar TL’nin üzerinde yatırım yaptık. 32 farklı ürün 59 versiyon geliştirdik ve 36 ülkeye ihracat yapıyoruz. Civic'in son jenerasyonu artık dizelle birlikte bitecek. Yeni versiyon hibrit olacak. 2021-2022 arasında Civic hibrit üretimi başlayacak. 2019'da CR-V hibrit gelecek" açıklamasında bulundu.

‘Otomotive destek geleceğini düşünüyoruz’

Honda Türkiye'nin düşen pazardaki satışlarını da değerlendiren Başkan Tsumura, "26 bin 400 adetle Honda tarihinin en yüksek satışı 2017'de gerçekleşti. Bu yılda yüzde 29'luk artış oldu. Üretimimiz 2 vardiya devam ediyor. Gelecek yıl mevcut şartlar daha kötü bir hal almazsa vardiyalarda bir değişiklik olmayacak. 2019'da otomobil pazarının 400 bin adetlerde olacağını düşünüyoruz. Planları buna göre yapıyoruz. 25 bin adetlik üretimimizin 15 bin adedi iç piyasaya gidiyor. Gelecek dönemde otomobil satışları için yeni bir destek geleceğinin düşünüyoruz. Türkiye pazarı 10 yıl önceye döndü. Bunun ne kadar süreceği belli değil. Aralık ayından sonra işin rengi belli olacak. Ekim sonuçları böyle devam ederse asıl sorun o zaman başlayacak" diye konuştu.

"Perakendeye odaklandık, türbülanstan en az etkilendik"

Honda Türkiye Otomobil ve Motosikletten Sorumlu Satış, Pazarlama ve Planlama Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kılıçer, Honda Türkiye'nin geçen yıl kırdığı satış rekorunu bu yıl da yakalayacaklarını, Honda'nın pazardan payını da artırarak yılı kapatacağını belirtti. Kılıçer, "Strateji olarak filo satışları yerine perakende satışlara odaklanmamız yaşanan türbülanstan en az etkilenen markalardan biri olmamızı sağladı. Honda olarak ağustos ve eylül aylarında en çok satan modelin sahibi olduk. Bu başarımızı yılı kapatmadan yeni CR-V'yi yollara çıkararak taçlandırdık. Tüm pazarlardan oldukça yüksek talep gören bu üründen yılda en az 1000 adet satmayı hedefliyoruz” dedi.

Yeni CR-V ilk kez 7 koltuklu

CR-V'nin yeni nesil versiyonu şık tasarımı, donanımları, kapsamlı akıllı telefon entegrasyonu, yeni nesil sürücü bilgi ekranı, daha güçlü ve verimli motoru, optimize edilen CVT şanzımanı, kendi tarihinin en gelişmiş karasöre bütünleşmiş şasisi, sahip olduğu sürüş dinamikleri, asfalt ve off -road performansı, üstün konfor seviyesi ile en güvenli CR-V'si olma özelliğine sahip. Türkiye'de 4 farklı versiyon ile satışa çıkan Yeni CR-V 265 bin lira ile 307 bin lira arasında satılıyor. Yeni CR-V'de ilk kez 7 koltuk bulunuyor. Daha uzun dingil mesafesine sahip yeni CRV, daha uzun yük alanı ve yolcular için daha fazla diz mesafesi dahil olmak üzere toplam uzunluğunu artırmadan şimdiye kadar üretilen en büyük CR-V kabinine sahip. Honda CR-V yapılan testler sonucunda, sınıfının en aerodinamik aracı olarak öne çıkıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir