Hyundai 1,1 milyar liralık yatırımı tamamladı

Hyundai Assan Genel Müdürü Karaarslan, "2014'te 160 bin adedin üstünde, 2015'te de 180 bin adet civarında aracın ihraç edilmesiyle Türkiye ekonomisine katkı sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


İSTANBUL - Hyundai Assan Genel Müdürü Ümit Karaarslan, "2014 yılında 160 bin adedin üstünde, 2015 yılında da 180 bin adet civarında aracın ihraç edilmesiyle Türkiye ekonomisine katkı sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.
  
Düzenlenen basın toplankısında Hyundai'nin Türkiye stratejisi ve yatrırımları değerlendiren Karaarslan, Hyundai'nin geçen yıl duyurduğu 1,1 milyar liradan fazla tutardaki yatırımı tamamladıklarını belirtti.
  
Karaarslan, "Yeni i10 modelinin üretimiyle birlikte Hyundai Assan İzmit Fabrikası'nın yıllık üretim kapasitesi 200 bin adedin üzerine çıkacak. Yaratılan yeni istihdam ve ihracatla Türk ekonomisine ek katkı sağlamış olacağız. Fabrikanın pres, gövde ve montaj hatlarında yapılan büyütme çalışmalarının yanı sıra açık alanlarındaki gerekli düzenlemeler de tamamlandı. Bu sayede yeni i10, eylül ayı sonu itibariyle Türkiye ve tüm Avrupa için bantlardan indirilecek" diye konuştu.
  
Yeni yatırımla birlikte yaratılacak ek istihdam sayısının da artırıldığını söyleyen Karaarslan, daha önce yan sanayi üreticileriyle birlikte toplam 2 bin 400 civarı olarak açıklanan yeni işçi sayısının 2 bin 800 kişiye çıkarıldığını ifade ederek, şunları anlattı:
  
"Bu rakam içinde Hyundai Assan Fabrikası'nda oluşturulacak direkt ek istihdam ise 775 kişi olacak. Hyundai'nin yeni yatırımı için 4 adet yeni Koreli yan sanayi firması da Türkiye'de yatırım gerçekleştirdi.
  
Kalan 2 bin kişilik yeni istihdam ise bu yeni kuruluşlar ve mevcut yani sanayi firmaları tarafından yaratılmış olacak. Böylece Hyundai Assan için fabrika ve yan sanayide çalışan kişi sayısı 6 bin 300 kişinin üstüne çıkmış olacak."
  
Karaarslan, Hyundai Assan İzmit Fabrikası'nda 2010 yılından bu yana üretilen i20 modelinin yanına eklenecek olan Yeni i10 ile birlikte Avrupa'nın küçük otomobil üretim üssü haline geleceğine dikkati çekerek, "Bantlardan çıkan araçlar özellikle tüm Avrupa ülkelerinin de dahil olduğu 30'dan fazla ülkeye ihraç edilecek. Böylece 2014 yılında 160 bin adedin üstünde, 2015 yılında da 180 bin adet civarında aracın ihraç edilmesiyle Türkiye ekonomisine katkı sağlamayı amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yeni Santa FE geliyor

Modellerindeki zengin donanım seviyeleriyle Türk tüketicisinin en çok ilgi gösterdiği markalardan birisi olan Hyundai'nin Türkiye'de üretilen yeni i20 modeli ve küçük sedan segmentinin başarılı temsilcisi Accent Blue'nun, 2013 yazını yepyeni donanımlar ve özelliklerle karşıladığını belirten Karaarslan, şunları kaydetti:
  
"Yeni Hyundai i20, artık daha çok keyif veren donanımları sunarken Accent Blue da ailelerin konforu ve rahat etmeleri için birtakım değişiklikleri beraberinde getiriyor. Hem şık bir dış tasarıma hem de kullanışlı ve modern bir iç mekana sahip olan i20, özellikle genç kullanıcıların ve genç ailelerin ilgisini çekmeye devam ediyor.
  
Daha fazla donanım ve daha estetik özelliklerle donatılan i20, sadece pratik bir kullanım değil aynı zamanda yüksek teknoloji, beş yıldızlı güvenlik ve segmentinde standartları belirleyen unsurlar vadediyor."
  
Ümit Karaarslan, toplam 4 farklı donanım seviyesine sahip olan i20'de 1,2 litre ve 1,4 litrelik benzinli motorlar ile 1,4 litrelik dizel motor seçeneklerinin yer aldığını belirterek, Hyundai i20 fiyatlarının haziran ayına özel olarak 30 bin 400 liradan başladığını ifade ettti.
  
Hyundai'nin popüler SUV modeli Santa FE'nin, Türkiye için gün saydığını dile getiren Karaarslan, "Çok kısa bir süre içinde showroomlardaki yerini alacak olan Santa Fe, Hyundai markasının akıcı tasarım anlayışı ile tamamen yeniden yorumlanırken, hem iç dizaynı hem de dış tasarımı ile tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Yeni Santa Fe, geliştirilmiş özellikleriyle SUV-D segmentine yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor" dedi.
  
Yeni Santa FE'nin Türkiye için özel olarak geliştirilen 2,0 litre hacmindeki dizel motor ile haziran ayı sonundan itibaren ithal edilmeye başlanacağı bilgisini veren Karaarslan, "Bir süredir yaşadığımız döviz kurundaki hareketlerden dolayı fiyatlarımızı da birkaç gün içinde belirlemiş ve sizlerle paylaşmış olacağız. Şu anda çok volatil bir dönemden geçiyoruz. Bir süre daha böyle devam edebilir bu volatil dönem ama bir süre içinde daha sağlıklı bir fiyat açıklamak için çalışmalarımız sürüyor" değerlendirmesinde bulundu.
  
Hyundai Blue Card
   
Karaarslan, sadece Hyundai Yetkili Satıcı ve Servislerinden alınabilen Hyundai Blue Card'ın, dokunmatikten QR koda kadar farklı teknolojik özellikleri ve sunduğu avantajlar ile bir ilke imza attığını belirterek, şu bilgileri verdi:
  
"Blue Card sahipleri, Hyundai Yetkili Servislerinde yapacağı harcama tutarının yüzde 1'i kadar nakit indirim kazanıyor ve böylece harcadıkça puan kazanıyor. Biriken Blue Puanlar 3 binin üzerinde ise periyodik bakım işçiliğinde yüzde 40 indirim, Ultra Yol Yardım paketinde özel fiyat avantajı, Hyundai Yetkili Servislerinde öncelik ve ücretsiz hizmetler gibi ayrıcalıklara sahip olunuyor. Hyundai Yetkili Servislerinde yedek parça ve işçilikte yüzde 30'a varan fiyat avantajları sunan servis kampanyaları artık sadece Hyundai Blue Card sahiplerine özel olurken, Hyundai'nin benzersiz bakım programları 'Kapınızdaki Servis' ve 'Havalimanındaki Servis' hizmetlerinde de Blue Card sahiplerini özel fırsatlar bekliyor.
  
Servis kadar satışta da avantajlar sunan bu uygulama sayesinde müşteriler yeni bir Hyundai aldığında biriktirmiş olduğu Blue Puan'ları kullanılabiliyor. Bu müşteri bağlılığı programına katılmak, en son Hyundai fırsatlarından öncelikli olarak haberdar olmak ve Hyundai Yetkili Servislerinin Blue Card sahiplerine özel ayrıcalıklarından yararlanmak için en yakın Hyundai Yetkili Satıcı ve Servislerini ziyaret etmek yeterli olacak."
  
Hyundai modelleri ile test sürüşü yapanlara çekilişle hediye verilecek
  
FIFA ile 2022 yılına kadar olan anlaşma doğrultusunda Dünya Kupası dahil olmak üzere tüm FIFA organizasyonlarının Resmi Sponsoru olan Hyundai'nin bugün Türkiye'de başlayan ve 13 Temmuz'da sona erecek 20 Yaş Altı (U-20) Dünya Kupası'nın da resmi sponsorlarından birisi olduğunu anımsatan Karararslan, "Türkiye'nin 7 şehrinde yapılacak turnuva boyunca kullanılacak 112 adet aracı geçtiğimiz haftalarda FIFA'nın resmi organizasyon komitesi olan Türkiye Futbol Federasyonu'na teslim eden Hyundai, böylece tüm FIFA, organizasyon ve federasyon yetkililerinin, hakemlerin ve görevlilerin taşınmasını sağlayacak" dedi.
  
Karaarslan, FIFA U-20 Dünya Kupası 2013'ün dünya çapındaki 24 ülkenin 20 yaş altı milli takımının katılımıyla İstanbul, Kayseri, Trabzon, Rize, Gaziantep, Antalya ve Bursa'da gerçekleştirileceğini, turnuva boyunca Hyundai'nin Equus, Genesis, i40, i30, ix35 ve H1 modellerinin kullanılacağını söyledi.
  
FIFA U-20 Dünya Kupası kapsamında çeşitli aktiviteler ve futbol severler için çeşitli sürprizler hazırlayan Hyundai'nin, 15 Haziran - 5 Temmuz tarihleri arasında düzenlendiği "Hyundai Test Sürüş Günleri"yle de organizasyona farklı bir boyut kazandırdığını anlatan Karaarslan, şunları söyledi:
  
"Türkiye çapındaki 81 adet yetkili satış noktasında farklı Hyundai modelleri ile test sürüşü yapanlara çekilişle birbirinden iddialı hediyeler kazanma imkanı sunuluyor. Ayrıca Hyundai Kredi sayesinde haziran ayına özel olarak tüm Hyundai modelleri için 60 aya kadar varan uygun ödeme koşulları sunuluyor. Aynı zamanda ix35 1.6 lt için 40.000 TL'ye 36 aya kadar yüzde 0,65 ve i30 için de 30.000 TL'ye 36 aya kadar yüzde 0,73 gibi avantajlı oranlarla kredi kullanma imkanı bulunuyor."
  
Hyundai'den 48-50 bin bandında satış

  
Ümit Karaarslan, Hyundai olarak bu yıl 48-50 bin adetler civarında bir satışı hedeflediklerini bildirerek, toplam otomotiv pazarının ise yıl sonunda 790-820 bin bandında olmasını öngördüklerini söyledi. Karaarslan, "Ancak bu yılki otomotiv pazarının gelişiminde kur ve faiz oranları belirleyici olacak. Gezi Parkı odaklı gelişmelerin etkisi ise bu ayki satışlara olabilir" dedi.

2009-2010 yıllarında Hyundai'nin 17 bin lira olan vergi öncesi araç başı fiyatının şimdilerde 27 bin lira civarında olduğuna dikkati çeken Karaarslan, "Bunu da tüm ürün gamlarımızı yenileyerek sağladık. Böylelikle Hyundai için oluşmuş olan 'ucuz otomobil' algısı değişti. Bizim amacımız sürdürülebilir pazar paylarına ulaşmak. İstikrarlı büyüyerek pazar payı elde etmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.