Hyundai Assan, üretim ve ihracatını ikiye katladı

Hyundai Assan Genel Müdürü Göker, "Önümüzdeki yıl özellikle yeni i20 modelimize talebin hem iç pazarda hem de Avrupa'da artacağını öngörüyoruz" açıklamasını yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hyundai, küçük otomobilde Avrupa'nın üretim üssü İzmit Fabrikası'na yaptığı yatırımlarla 2014'te Türkiye'de üretim ve ihracatını ikiye katladı. 

Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre, 609 milyon dolarlık yatırımla üretim ve ihracatını ikiye katlayan Hyundai, 2014'te i10 ve i20 modelinden 203 bin 157 adet üretti.   

Yurt dışına satılan otomobil adedini 2013'e göre yüzde 105 arttırarak 179 bin 793'e çıkaran şirket, ağırlığı Avrupa olmak üzere 30'dan fazla ülkeye 1,5 milyar avroluk ihracat gerçekleştirdi. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, İzmit Fabrikası'na yaptıkları yatırım sayesinde hem üretim hem de ihracat rakamlarını ikiye katladıklarını belirtti.

Müşterilerinin ürünlerinin kalitesine ve sağlamlığına çok önem verdiğini vurgulayan Göker, "Sektördeki gerilemeye rağmen ürünlerimize güvenerek müşteri memnuniyetini artırmaya odaklandık. Bu sayede müşterilerimizin taleplerine göre geliştirdiğimiz çevre dostu otomobillerimiz marka değerimize de katkıda bulundu" görüşünü paylaştı. 

Göker, Avrupa ve iç pazarda artan talep sonucunda son aylarda üretim planlarını revize ettiklerine dikkati çekerek, "Önümüzdeki yıl özellikle yeni i20 modelimize talebin hem iç pazarda hem de Avrupa'da artacağını öngörüyoruz. Kasım başında yeni i20'yi tanıtırken Türkiye'de sadece iki ayda 4 bin araç satmayı hedefliyorduk ancak toplamda 5 bin 139 adetlik satışa ulaştık. Bu da bizim 2015 yılına daha güvenle bakmamızı sağladı ve B segmenti liderliğinde ne kadar iddialı olduğumuzu gösterdi" ifadesini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir