İkinci el otomobilde bayram hareketliliği

Kurban Bayramı tatilini otomobilsiz geçirmek istemeyen vatandaşlar, ikinci el otomobil sektörünü hareketlendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İkinci el otomobil piyasası Kurban Bayramı öncesinde hareketli günler yaşıyor.

30 ile 50 bin lira arasındaki araçlar rağbet görürken, otomatik vitesli araçlar, manuel viteslilere göre daha fazla tercih ediliyor.

Eskişehir'de 160 galericinin faaliyet gösterdiği Oto Center'ın Yönetim Kurulu Başkanı Murat Urçar, fiyat farkının gün geçtikçe artması nedeniyle ikinci ele ilginin arttığını kaydetti.

Urçar, Oto Center'de bir ay öncesi ile halihazırdaki araç stoku arasında yaklaşık yüzde 50'lik azalma görüldüğünü ifade etti.

Urçar, "Esnaf arkadaşlarım otomobil bulmakta zorlanmaya başladı. Bu da ikinci el satışlarında artış olduğunu ve bayrama bu hareketlilikle gireceğimizin işaretidir." dedi.

"Benzinli araçlar dizelden daha çok ilgi görüyor"

Urçar, otomatik vitesli araçlara talebin gün geçtikçe arttığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Artık sektör de otomatik araçlara yöneldi. İnsanlar rahatlığa alıştı. Otomatik vitesli araçların satışı ikinci elde bile manuel viteslilerin önüne geçti. Motor seçeneğinde ise daha çok benzinli araçlar ilgi görüyor. Bundan en önemli etken benzinli araç ile dizel arasındaki fiyat farkının çok fazla olması. Aracın yürüyen aksamı, konforu aynı olmasına karşın sırf dizel-benzinli motor seçeneğinden dolayı aradaki fiyat farkı, yapılan kilometre ve harcanan yakıtla karşılayamayacak kadar açılmış durumda. Bir aile için benzinli araç her zaman avantaj teşkil ediyor."