İran'dan TAYSAD'a davet geldi

Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği, İran otomotiv endüstrisi konferansına davet edildi, burada ikili görüşmeler yapılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Başkanı Mehmet Dudaroğlu, İran'a ekonomik yaptırımların kaldırılmasının ardından otomotiv yan sanayi sektörünün bu ülkedeki üreticilerle işbirliği için görüşmelere başlayacağını söyledi. Dudaroğlu, "Şubat ayında ilk defa yapılacak olan İran Uluslararası Otomotiv Endüstrisi Konferansı'na davet edildik...Üyelerimizin katılımını teşvik ettiğimiz bu organizasyon ikili görüşmelerle desteklenecek. İranlı paydaşlarımız otomotiv parça tedariki konusunda en büyük ortakları olarak yanlarında yer almamızı bekliyorlar" dedi.

Büyüme potansiyeli olan İran'da diğer üreticiler gibi yer alınması gerektiğini vurgulayan Dudaroğlu, TAYSAD'ın bu amaçla geçtiğimiz günlerde İran Otomotiv Parça Üreticileri Derneği (IAPMA) bir araya geldiğini ve gelecekteki olası işbirliklerinin değerlendirildiğini belirtti. 

Dudaroğlu, İran otomotiv pazarının yılda 2 milyon adetin üzerinde potansiyele sahip olduğunu belirterek, "Böylesine büyük bir potansiyel içeren İran pazarındaki fırsatları değerlendirecek kapasiteye ulaşmamız gerekiyor" dedi.

Dudaroğlu, İran otomotiv sektörünün büyüme potansiyelinin Türkiye tedarik sanayi tarafından çok dikkatli değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, kısa vadede taraflar arasında anlaşmalar yapılabileceğini, otomotiv üretimindeki artışın fırsata çevrilmesi için doğru stratejiler belirlenmesi gerektiğini ifade etti.

Otomotiv tedarik sanayi ihracatı dolardaki değer artışının etkisiyle 2015'te yüzde 9 kayıpla 8.64 milyar dolar oldu.