"Lexus Kısa Filmler Yarışması" başvuruları başladı

Lexus, gerçekleştirdiği birçok organizasyonla birlikte bir yaşam tarzı markası olduğunu vurgulamaya devam ediyor. Lüks otomobil üreticisi şimdi ise, Lexus Kısa Filmler Yarışması’nın dördüncü sezonunu başlatıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Lexus her sezon olduğu gibi film yapımcılarına eşsiz bir hikaye için ilham verecek bir tema ortaya koyuyor. Bu yılki tema ise, “DÖNÜŞÜM” olarak belirlendi. Bu tema, markanın “Sıradan bir şeyi, sıra dışı bir şeye dönüştürdüğünüzde ortaya inanılmaz bir deneyim çıkacağı” inancından doğdu.

Lexus Kısa Filmler Yarışması ile birlikte, geleceğin film yapımcıları, endüstrinin uzmanlarından danışmanlık alarak son teknolojilerden yararlanabiliyorlar. Aynı zamanda kendi yeteneklerini, adını dünya üzerinde duyurmuş bir organizasyonda gösterme fırsatı yakalıyorlar.

Bu yıl 4. kez gerçekleştirilen yarışmada, film seçimi komitesinde Oscar Adayı, yazar ve aktör Taylor Sheridan, The Weinstein Company ve Lexus yöneticileri yer alıyor. Jüri üyeleri, başvuruların ardından dört finalisti belirleyecekler.

Lexus Kısa Filmler Yarışması'na nasıl başvurulabilir?

Yeni, yetenekli ve istekli film yapımcılarını/oyuncuları destekleyen yarışmaya katılmak için film festivalleri ve film yapımcılarının kullandığı önemli bir servis olan Withoutabox sitesine girerek çalışmaların aktarılması gerekiyor (www.withoutabox.com). Jüri üyeleri, Withoutabox sitesinden yapılan şartlara uygun tüm başvuruları değerlendirme altına alarak finalisti belirleme aşamasını gerçekleştirecekler. Dört finalist, prodüksiyon aşamasında önde gelen uzmanlardan destek alma şansı elde edecekler.

Lexus da, ilham veren bu rehberliğin benzerini, fabrikada otomobil üretirken Takumi ustalarının gelecek jenerasyon ustalara örnek olmasıyla başarılı bir şekilde gerçekleştirmeye devam ediyor.