Mercedes Benz yeni E Serisini tanıttı

Otomotiv devi Mercedes'in orta-üst sınıftaki modeli E Serisi, etkileyici teknolojik altyapısı ile 2016 yılına damga vurmaya hazırlanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Aydın Şahinalp / STUTTGART

Yeni nesil Mercedes E Serisi’nin sır perdesi Almanya'nın Stuttgart kentindeki DEBEOS.Studios’da aralandı.

Yaklaşık 70 yıldır emniyet ve güvenlik Mercedes-Benz markası için olmazsa olmazdır. Güvenlik sadece Mercedes-Benz sürücüsü için değil trafikteki tüm sürücüler için gereklidir. Mercedes-Benz bu yoldan hiç sapmadığını 2016 model E Serisinde güvenliği bir adım daha ileri götürerek bir kez daha ispatladı.  

"Stressiz sürüşü ve konforu bir çıta daha yükseltiyor"

Daimler AG Yönetim Kurulu Üyesi Prof Dr Thomas Weber, "Mercedes-Benz olarak otonom ve bağlı sürüş teknolojisinde bir başka önemli adım atıyoruz. Yeni E Serisinde yer alan yenilikler, güvenliği, stressiz sürüşü ve konforu bir çıta daha yükseltiyor. Böylece Mercedes-Benz güvenlik öncüsü olarak bu konumunun altını çiziyor" dedi. 

Dünya otomobil devi Mercedes-Benz otonom sürüşteki öncü yerini pekiştiriyor. Sürücüler 2016 baharının ilk günlerinde piyasaya sürülecek yeni nesil E Serisi ile güvenlik, konfor ve stresiz sürüşün keyfini sürecek. 

Akılı telefonla park 

Mercedes'in en yoğun teknolojiyi kullandığı araçlardan birisi olan E Serisi’nde otonom park yapabilen bir sistem sunuluyor. Aracın kontrolü bir akıllı telefon üzerinden sağlanıyor. Near Field Communication (NFC) (Yakın Mesafe İletişimi) protokolüne sahip bir telefon aracılığıyla E Serisi’nin kapı kilitlerini açıp ve motorunu çalıştırabilirsiniz. 

zeka.jpg

Yenilenen E-Serisinde yer alan teknolojiler sırasıyla şöyle: 

• Otoyol otopilotu özelliği ile geliştirilmiş “Intelligent Drive Assistance System” 
• “Remote Park – Pilot”
• “PRE – SAFE® Impulse” ve “PRE– SAFE® Sound”
• Integral güvenlik
• “Near Field Communication (NFC)” ile akıllı telefon erişimi ve kullanımı 
• “Floating Car Data” sistemi ile trafik akışı bilgisi alınması
•  Multibeam Led farlar

Yeni sürücü destek programında yer alan bu yenilikler, yarı otomatik sürüşü şehir içi trafiğinde ve otoyollarda kullanabilir kılıyor. Aracın çok dar olan park yerine bir akıllı telefon aracılığıyla kolayca park edilmesi sağlanıyor. 

Car-to-X Communication sistemi yolda karşılaşılabilecek tehlikeli durumlara karşı sürücüyü önceden uyarıyor. 

Yeni nesil E-Class ile akıllı telefon aynı zamanda aracın anahtarı oluyor. 

Araçta yer alan PRE-SAFE sistemi sürücüyü yandan darbeli kazalarda korumak için tasarlamış. PRE-SAFE çarpışmanın şiddetinin yol açacağı yüksek sesten kulağın hasar görmesini önleyici özeliğe sahip. 

Multibeam Led farlar, 84 LED'in sağladığı yüksek çözünürlükte parlak ışığıyla otomatik olarak yolu aydınlatıyor. 

led.jpg

Multibeam Led farlar karşı yönden gelen sürücünün gözünü almamak için otomatik olarak ayarlanıyor.

 

200 kilometre hızda otonom sürüş

Dünya genelinde Mercedes Benz'in en çok satan modellerinden birisi E Serisi aktif güvenlik sistemleri konusunda da bir adım ileriye gidiyor. Sahip olduğu yeni sensör, kamera ve teknolojik sistemler ile E Serisi 200 km/s hıza kadar yarı otonom sürüşe olanak sağlıyor. E Serisi önündeki araçlara göre hızını ayarlayabiliyor, şeritleri ve trafik işaretlerini okuyor ve gerekli düzeltmeleri kendisi yapıyor. Saatte 130 kilometre hızla yol alırken bile şeritlere ihtiyaç duymayacak. Bunun yerine E Serisi tüm çevresinde olup bitenleri algılayıp analiz ediyor.  Virajlı yolda bile yolun nereye doğru gittiğine karar veriyor. Önünde yol alan bir araç varsa şerit içinde onu taklit ediyor.

Kazasız sürüşler

Etrafını kontrol edebilen bir otomobil çarpışmalarda da sürücünün en büyük desteği konumunda.  E Serisi kavşaklarda dahil olmak üzere tüm senaryolarda sürücünün müdahalesi olsun olmasın devreye girebilecek güvenlik donanımlarına sahip. Çarpışmayı engelemek için fren yaptığınızı düşünelim. Ve çarpışmayı bertaraf edemediniz. İşte tam o anda E Serisi fren gücünü artırabilir ya da gerekli hallerde direksiyona tork uygulayarak kazadan kaçınma manvrasını devreye sokabilir. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir