OİB, Araplara Türk otomotiv endüstrisini tanıttı

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği, milli katılımla "Automechanika Cidde 2016" fuarında yer aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), Arap Yarımadası'nda etkinliğini ve ihracatını artırabilmek için Suudi Arabistan'da ilk kez düzenlenen "Automechanika Cidde 2016" fuarına katıldı.

OİB'den yapılan açıklamaya göre, Suudi Arabistan'ın 24 milyar dolara dayanan otomotiv ithalatında daha fazla söz sahibi olmak isteyen Türk otomotiv endüstrisi, bu büyük pazardan daha fazla pay alabilmek için atağa geçti.

"Automechanika Cidde 2016" fuarında milli katılım statüsünde yer alan OİB, Arap Yarımadası'nda "Turkey Discover the Potential" ile Türkiye markasını tanıttı. OİB'in organizasyonuyla 10 firma fuarda stant açarken özellikle yan sanayi ürünlerinden fren ve debriyaj sistemleri, subap taşlama makineleri, kaliper tamir ve conta takımları, egzoz boruları, yağ pompası, piston, rot gibi birçok ürün sergiledi. 

Suudi Arabistan avantaj sağlayacak bir ülke 

Birliği temsilen fuara katılan OİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Kabatepe, fuarın ilk kez düzenlenmesine rağmen bölgedeki potansiyel açısından önemli olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin Suudi Arabistan'a 144 milyon dolarlık yan sanayi, 27 milyon dolar da ana sanayi ihracatı gerçekleştirdiğini aktaran Kabatepe, "Bu rakamları çok daha yukarılara çekebilecek potansiyelimiz ve gücümüz var. Şimdi 'Turkey Discover the Potential' marka gücümüzle potansiyelimizi artırmaya çalışıyoruz" açıklamasında bulundu. 

Kabatepe, fuarda gerek milli katılım ve gerekse stant anlamında Türkiye'nin en büyük ülke olduğuna değinerek, şunları kaydetti: 

"Yarattığımız marka algısıyla fuarda en göze çarpan ülke olduk. Bu fuarla Suudi Arabistan'da ve bölgede ilerleyeceğimizi düşünüyorum. Çünkü Arabistan pazarı yedek parça anlamında oldukça bakir. Ayrıca farklı markalar ve ikinci el araç girişi nedeniyle eski bir araç parkı var. Yol ve iklim şartlarının zorluğunu da düşünürsek araç yenilenmesi ve komponent ihtiyacı oldukça yüksek. Bize avantajlar sunacak zengin bir ülke."

Bu konularda ilginizi çekebilir