Otomotiv Test Merkezi kuruluyor

Bursa Yenişehir'de dünyanın en iddialı test merkezlerinden biri olaacak Otomotiv Test Merkezi kurulacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bursa Yenişehir'de Otomotiv Test Merkezi'nin kurulacağını açıkladı. Işık, Otomotiv Test Merkezi'yle dünyanın en iddialı test merkezlerinden birini kurmayı hedeflediklerini bildirdi.

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık'ın soru önergesini yanıtlayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'de test ve muayene kapasitesini geliştirmek için büyük çaba gösterildiğini belirtti.

Bu çerçevede Bursa Yenişehir'de kurulacak Otomotiv Test Merkezi'nin çalışmalarının büyük bir hızla devam ettiğini kaydeden Bakan Işık, burada dünyanın en iddialı test merkezlerinden birini kurmayı hedeflediklerini bildirdi.

Bakan Işık, söz konusu Test Merkezi ve ilgili laboratuvarların kurulması görevinin bakanlığın ilgili kuruluşu olan Türk Standartları Enstitüsü (TSE)'ne tevdi edildiğini ifade etti.

Bakan Işık, Otomotiv Test Merkezi Projesi kapsamında TSE'ye tahsis edilen arazi ve bununla birlikte kamulaştırılması planlanan taşınmazlarla alakalı olarak, TSE Yönetim Kurulu'nda "kamu yararı kararı" alındığını kaydetti.

Söz konusu taşınmazların kamu yararına, idarenin zarar görmeden kamulaştırılabilmesi için TSE Yönetim Kurulunca bakanlık onayıyla Bakanlar Kuruluna "acil kamulaştırma" isteğinin iletilmesi yönündeki ilgili gerekçe raporu, kamulaştırma haritaları ve koordinatları, kamulaştırma kapsamındaki parsel listelerinin sunulduğunu, ayrıca arazi üzerindeki haritalama ve jeolojik etüd çalışmalarının devam ettiğine işaret etti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir