Otomotivin geleceği İstanbul'da konuşulacak

4. Otomotiv Sektörünün Geleceği Kongresi'nde, yerli otomobil ve yerli marka ekseninde mevcut durumun analizi yapılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Otomotiv Sektörünün Geleceği Kongresi'nin 4'ncüsü 26 Nisan Perşembe günü Haliç Kongre Merkezi'nde yapılacak.

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği'nce (OYDER) düzenlenecek kongreye ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan OYDER Başkanı Şükrü Ilısal, kongrenin bu seneki ana temasının "markalaşmanın gücü" olduğunu, özellikle yerli otomobil ve yerli marka ekseninde mevcut durumunun analizinin yapılacağını kaydetti.
Kongrenin hedefinin sektörün sıcak gündemleri hakkında, sektörün tüm paydaşlarının görüşlerini rahatça ifade edebilecekleri platform oluşturmak olduğunu ifade eden Ilısal, kongreye ana ve yan sanayi temsilcileri, distribütörler, yetkili satıcılar ve otomotiv sektörüne hizmet veren firmaların üst düzey yönetici ve çalışanlarının katılacağını söyledi.

Ilısal, kongrenin açılış konuşmasını Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın yapacağını, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da kongreye davet edildiğini bildirdi.

Kongrede, Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder'nin de "Globalleşme ve AB'nin geleceği" konulu bir konuşma yapacağını belirten Ilısal, kongrede ilk kez interaktif biçimde otomotiv sektörünün Swot analizinin yapılacağını ifade etti.

Ilısal, kongre kapsamında OİB, ODD, TAYSAD, TOBB VE OYDER başkanlarının katılımıyla düzenlenecek olan panelde, hem güçlü, hem de zayıf yanların ortaya konularak, Türk otomotiv sektörüne yönelik tehdit ve fırsatların birlikte analiz edileceğini kaydetti.

Şükrü Ilısal, kongrede düzenlenecek panelde de, TOFAŞ, Oyak Renault, Ford Otosan, Toyota Türkiye ve Hyundai Assan'ın üst düzen yönetici ve genel müdürlerinin "Made in Turkey"in önemini ve gücünü ortaya koymaya çalışacaklarını söyledi.

Yaklaşık 1.000-1.300 kişinin katılımı düşünülen kongrenin, bugünden itibaren yayın hayatına başlayacak olan "www.oydermarkalasmaningucu.com" web sitesinden canlı olarak izlenebileceğini de belirten Ilısal, kongre sonunda sonuç bildirgesinin de yayınlanacağını bildirdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir