Renault Trucks-MKR tacını koruyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


 
İSTANBUL - Yeni Truck Racing sezonunun açılmasına az kaldı. Ekipler sıralamasında 2012 yılının Avrupa şampiyonu MKR Technology - Renault Trucks ekibi, bu ünvanını korumaya çalışacak. Tüm kış mevsimini yarış kamyonları üzerinde çalışarak geçiren ekip üyeleri, iki pilot Adam Lacko ve Markus Bösiger’in 2013 sezonunda koşulacak on yarışta kamyonlarını ilk sıralara yerleştireceklerine eminler.
Truck Racing 2013 sezonuyla birlikte Renault Trucks bu yarışlara yedinci kez katılmış olacak. 2010 ve 2012 yıllarında MKR Technology ekibiyle iki kez Avrupa ekipler şampiyonluğu kazanan Renault Trucks ve yarışlardaki ortağı MKR Technoloji ünvanlarını korumaya ve tüm sezon boyunca ilk sıralarda yer almaya kararlılar.
Ekip, bu iş için Çek pilot Adam Lacko ve İsviçreli pilot Markus Bösiger’in direksiyona geçecekleri iki kamyon hazırladı.
2013 sezonu her ne kadar 18 Mayıs tarihinde Misano’da (İtalya) başlayacak olsa da, Renault Trucks-MKR Technology ekibi aylardır bu yarışa hazırlanıyor. Mühendisler ve teknisyenler tüm kış aylarını yeni kamyonlar için şasi ve motor geliştirme çalışmalarıyla geçirdiler.
Renault Trucks Racing teknik direktörü Gérard Pétraz, “Bu seneki sezona hazırlanırken yeni Renault Trucks gamının Euro VI motorlarında uygulanan çözümleri kullanarak, motorun içindeki sürtünmeleri azalttık, dolayısıyla genel motor verimini artırdık.” diyor ve ekliyor; “DXi 13 Racing motorumuzun efektif kullanım aralığını geliştirdik ve eksantrik mili, enjeksiyon sistemi ve elektronik kumanda sisteminde, özellikle düşük motor devirlerindeki ataklarda daha yüksek performans sergilemelerini sağlayacak önemli bir çalışma gerçekleştirdik.”
Takım olarak tekrar pistlere kavuşmayı sabırsızlıkla beklediklerini belirtten Adam Lacko; “Bence bu sene rakiplerimizi zor günler bekliyor, çünkü bu sene ekibimin ve benim başarılarımızla taçlanacak” açıklamasında bulundu.