Robot otomobiller sahnede

Aysel Yücel, Paris Otomobil Fuarı'nın nabzını tutuyor...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Aysel YÜCEL

Avrupa’nın en büyük otomobil fuarlarından olan Paris, yarınki resmi açılış öncesi kapılarını 10 binden fazla gazeteci için açtı. 14 Ekim'e kadar açık olacak fuarda 50’den fazla modelin dünya ve Avrupa ilk gösterimi yapılıyor.

Geleceğin araçlarının damga vurduğu fuarda elektrikli otomobillerinin yanı sıra hibrit teknolojisine sahip yeni modeller tanıtılıyor. Bu yıl Asyalı üreticilerin de boy gösterdiği fuarda Vietnam’ın ilk yerli markası VinFast da sahne aldı. Genç marka, Pininfarina tarafından tasarlanan BMW 5 Serisi’ üzerine geliştirilen sedan Lux A2.0 ve X5 üzerine inşa edilen SUV Lux SA’yı ilk kez sahneye çıkardı.

Fuarın ilgi çekici konseplerinden biri de otonom yani sürücüsüz olarak kullanılabilen araçların gelecekte evrim geçirip robotlara dönüşeceğinin sinyallerini veren çalışmalar oldu. Bentley, Bugatti, Mazda , Ford, Subaru, Mitsubishi. Nissan, Infiniti, Opel, Volvo ve VW gibi devler olmak üzere 15’e yakın marka ise bu yıl fuara katılmadı.

Renault'dan otonom robot araç: EZ-ULTIMO

Fuarın ev sahibi markalarından Renault, dinamik çizgileriyle dikkat çeken yeni Kadjar dışında otonom robot aracı EZ-ULTIMO’nun dünya tanıtımını yaptı. Avrupa’nın en çok satan modelinin Limited Edition versiyonu ZOE Iconic ile Renault standında yerini aldı. Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş: “Renault, Paris Otomobil Fuarı’nda EZ-ULTIMO konsept modeli ile geleceğe ilişkin vizyonunu ortaya koyuyor. Müşteri beklentileri ve tüketim alışkanlıklarının değiştiği bir dönemde otonom, elektrikli, paylaşımlı çözümler ile herkes için sürdürülebilir mobilite kavramını vurguluyor. Diğer taraftan tasarımı ile müşterilerin beğenisini kazanan Kadjar modeli Paris’te ilk kez gün ışığına çıkıyor. Renault Kadjar, keskin hatları, dinamik özellikleri ve konforu ile geniş bir müşteri yelpazesinin ilgi odağı olmaya aday” dedi. Yeni Kadjar 2019’dan itibaren Türkiye pazarında satılmaya başlanacak.

Paris Otomobil Fuarı'nda 2019'un yeni modelleri tanıtıldı

Fuardan Türkiye’ye

Mercedes-Benz, 2018 Paris Otomobil Fuarı’nda tamamen yenilediği B-Serisi, marka tarihinin en fazla satılan SUV ailesinin en yenisi GLE ve Mercedes-AMG markasının yeni giriş modeli A 35 4MATIC’in dünya lansmanlarını gerçekleştirdi. A Serisi Sedan da fuarın ilgi çeken modellerinden oldu. Fuarda sahneye çıkan A Serisi Sedan şubat, B Serisi’yse mart ayından itibaren ülkemizde satışa çıkacak.

3 Serisi’nin örtüsü kalktı

BMW, baştan aşağı yenilenen üç yeni modeli 3 Serisi, X5, 8 Serisi ve Z4 ile fuarda yerini aldı. Tasarım olarak çok büyük farklılıklar olmasa da teknolojik açıdan büyük gelişmelerin gözlendiği 3 Serisi markanın en büyük yeniliği olarak dikkat çekiyor. Türkiye pazarında da sınıfının güçlü oyuncusu 3 Serisi, yıl sonundan itibaren satışa sunulacak.

Toyota’dan 2 dünya tanıtımı

Toyota, 2018 Paris Otomobil Fuarı’na gelecek vizyonuyla ilgili ilk ipuçlarını verdiği yenilikleriyle katılarak dikkatleri bir kez daha üzerine topladı. Paris’te tamamen yenilenen Corolla Touring Sports’un dünya lansmanını gerçekleştiren Toyota, aynı zamanda Yaris modelinin 20. yılını ilk kez burada gösterdiği iki özel modelle kutladı. Toyota ayrıca yeniden Avrupa’ya dönen Camry Hybrid’in ve yeni RAV4’ün Avrupa prömiyerlerini de gerçekleştirdi.

Paris’te performans zamanı

Hyundai 2018 Paris Otomobil Fuarı’nda ziyaretçilerle birbirinden heyecan verici modellerini paylaştı. İlk kez ziyaretçilerin beğenisine sunulan i30 Fastback N ve 25 farklı kişiselleştirme imkanı sunan i30 N Option ile özellikle genç kullanıcıların ilgisini çekmeyi hedefl eyen Hyundai, Le Fil Rouge konseptiyle de gelecekteki tasarımları hakkında ipuçları sunmuş oldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir