Tofaş'a Ar-Ge'de 4 ödül birden

"4. Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi"nde, Tofaş 4 ayrı ödüle layık görüldü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen "4. Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi"nde, Tofaş 4 ayrı ödüle layık görüldü.

Tofaş açıklamasına göre şirket, 4. Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi'nde "Otomotiv sektöründe en iyi Ar-Ge merkezi" ödülünü kazandı.

Türkiye'deki tüm Ar-Ge merkezleri arasında da "En iyi 3. Ar-Ge merkezi" ödülüne değer görülen Tofaş ayrıca 6 temel kriterden ikisi olan "Ar-Ge Harcama Yoğunluğu" ve "Proje Kapasitesi" kriterlerinde de birincilik ödülünü aldı.

Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmelerine yer verilen Tofaş Üst Yöneticisi Cengiz Eroldu, Tofaş vizyonunun ayrılmaz bir parçası Ar-Ge alanında elde edilen başarıların kendileri için özel bir anlamı olduğunu dile getirdi.

Yıllardır yaptıkları yatırımlarla bugün uluslararası standartlarda yetkinlik kazanmış bir Ar-Ge Merkezi'yle sektöre ve ülkeye hizmet ettiklerini aktaran Eroldu, "Türkiye'nin gurur duyacağı bir çizgide bu alandaki çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz" ifadesini kullandı.

Eroldu, Tofaş'ın Ar-Ge atılımının ve kaydedilen gelişimin, şirketi otomotivin ana vatanı kabul edilen ülkelere araç geliştirip üreten bir konuma taşıdığını vurgulayarak, şu bilgileri paylaştı:

"Tofaş, 1990'lı yıllardan bu yana teknoloji ve inovasyona yatırım yaparak, ülkemiz için yarattığı katma değeri sürekli artırmakta ve rekabet gücünü geliştirmektedir. Son beş yılda, yıllık ciromuzun yüzde 3'ünü Ar-Ge çalışmalarımıza ayırdık ve Ar-Ge kapasitemizi sürekli geliştirdik. Ar-Ge'ye yaptığımız bu yatırımlar, bizi Fiat Chrysler'in Avrupa’daki 2. büyük Ar-Ge merkezi konumuna getirirken, yüksek yatırım gerektiren pek çok projenin de Türkiye'ye kazanılmasının yolunu açtı. 600'ün üzerinde mühendisimizin çalıştığı Ar-Ge birimimiz, elde ettiğimiz başarılarda son derece önemli bir rol üstlendi. Bu bizi gururlandırıyor ama daha katedecek çok yolumuz var."

Küresel rekabete ayak uydurmak için bu yöndeki çalışmaların sürdürülmesi gerektiğine dikkati çeken Eroldu, devlet kurumları, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve değer zincirindeki diğer kuruluşlarla uzun vadeli planlar etrafında iş birliği yapmanın önemine işaret etti.

Cengiz Eroldu, Ar-Ge çalışanlarının, mevcut teknolojilerin iyileştirilmesi ve yeni teknolojilerin kazanılması amacıyla ileri mühendislik projelerini yürütmek için üniversiteler ve diğer Ar-Ge ortaklarıyla iş birliğini sürdürmelerini önemsediklerini de sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir