Sakarya'dan dünyanın dört bir yanına ihraç edilecek

Toyota Türkiye yeni üreteceği modeli C-HR'den önümüzdeki yıl iç pazarda yaklaşık 10 bin adet satmayı planlıyor. Şirket, C-HR üretimi ile birlikte ABD, Kanada, Tayvan gibi ülkelere de ilk kez ihracat yapacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Toyota Türkiye Pazarlama AŞ CEO'su Ali Haydar Bozkurt, Sakarya'da üretiminine başlanan C-HR modelinden önümüzdeki yıl iç pazarda yaklaşık 10 bin adet satmayı planladıklarını söyledi.

Japon otomotiv üreticisi Toyota'nın Türkiye'deki iştiraki Toyota Otomotiv Sanayi, Sakarya'da 350 milyon euro yatırımla kompakt arazi aracı C-HR modelinin üretimine bugün başlarken; şirket, C-HR üretimi ile birlikte ABD, Kanada, Tayvan gibi ülkelere de ilk kez ihracat yapacak.

C-HR'nin üretime başlaması nedeniyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Bozkurt, "Şu an araç çıkar çıkmaz almak için bize başvuran binlerce müşteri var...

Önümüzdeki yıl için (yeni modelden) yaklaşık 10 bin adet satmayı planlıyoruz" dedi. Toyota Motor Avrupa Genel Müdür ve CEO'su Johan van Zyl ise, yeni modelden özellikle Kuzey Amerika'da ve Afrika'da yüksek oranda satış yapmayı hedeflediklerini; ancak küresel konuda henüz bir satış rakamı veremeyeceklerini söyledi.

Orta sınıf otomobiller üst sınıfla yarışıyorOrta sınıf otomobiller üst sınıfla yarışıyor

C-HR üretimi ile birlikte ABD, Kanada, Tayvan gibi ülkelere ilk kez ihracat yapmaya başlayacak olan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye'nin toplam ihracat yaptığı ülke sayısı 52'den 97'ye çıkacak.

Mercedes-Benz Concept Pickup'ı tanıttıMercedes-Benz Concept Pickup'ı tanıttı

 

Bu konularda ilginizi çekebilir