Türk Traktör, 75 milyon euro kredi sağladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türk Traktör Adapazarı'nda yapılması planlanan yeni fabrika inşaatının finansmanı ve Ankara'daki mevcut tesislerde yapılacak Ar-Ge, motor ve aktarma grubu yatırımlarına yönelik projenin finansmanı için 75 milyon euro kredi sağladı.
Şirket tarafından KAP'a dün akşam yapılan açıklamada, daha önce Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile görüşmelere başlandığı belirtilerek, "EBRD ile yapılan görüşmeler olumlu sonuçlanmış ve toplam 75 milyon euro tutarında kredi kullanımı hususunda anlaşmaya varılmış olup, kredi sözleşmesi bugün (14 Mayıs) imzalanmıştır. Söz konusu tutarın 30 milyon eurosu EBRD tarafından kalan 45 milyon euro ise sendikasyona katılan Rabobank ve Societe Generale tarafından eşit olarak karşılanacaktır" denildi.
Açıklamaya göre, 5 yıl vadeli olan kredinin, banka masrafları hariç yıllık faizi yüzde 2.20 + 6 aylık EURIBOR olacak. Kredinin ilk iki yılı anapara ödemesiz, altı ayda bir faiz ödemeli olacak.
Açıklamada, "İkinci yıl itibariyle altı ayda bir anapara ve faiz ödemesi (yedi eşit taksit ile anapara ödenecektir) yapılacaktır" denildi.