Volvo satışları Yeni XC60'la hızlanacak

XC60’ın satışlarından umutlu olan Volvo, son çeyrekte bu modelden 400 adet satmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bugüne kadar üretilen en güvenli otomobil iddiasıyla yollara çıkan Yeni Volvo XC60’ın Türkiye lansmanı yapıldı. Volvo Car Türkiye Genel Müdürü Sabri Sözen, “Yılın ilk yedi ayında geçen yıla oranla yüzde 7’lik bir kaybımız var. Ancak, Yeni Volvo XC60’ın satışlarından çok umutluyuz. Son çeyrekte 400 adet satmayı planladığımız bu modelimizle açığın kapanacağını öngörüyoruz” dedi. Volvo’nun yılsonu toplam satış hedefi ise 4 bin 400. 2016’da ise bu rakam 4 bin 100 olarak gerçekleşmişti. Sabri Sözen, yılsonu satışlarının 5 bini bulmasının da şaşırtıcı olmayacağını söyledi.

Güvenlik sistemine 3 yeni özellik

XC60, 9 yıl önce piyasaya sunulan ve dünyada yaklaşık 1 milyon adet satışla Avrupa’nın en çok satan orta boy SUV’u unvanına sahip. Yeni XC60 ise bugüne kadar üretilmiş en güvenli otomobillerden biri olacak. XC60’da Volvo Cars’ın yeni dönem teknolojileri arasında yer alan ve otomobiller, yayalar, büyük hayvanlarla olan çarpışmaları engellemeye yardımcı olan City Safety sistemine eklenen 3 yeni özellik çığır açma niteliği taşıyor. Bunlardan ilki; direksiyon yardım (Steer Assist) özelliği. Sürücünün olası bir çarpışmadan kaçabilmesi için -ihtiyaç anında- otomatik olarak direksiyon da yardım sağlıyor. Direksiyon desteği, 50-100 km/h hızlar arasında aktif hale geliyor.

Yeni XC60’ın gelişmiş güvenlik özellikleriyle Volvo Cars’ın 2020 vizyonuna büyük bir adım daha yaklaştıklarını söyleyen Volvo Car Turkey Genel Müdürü Sabri Sözen, “Çarpışma uyarı ve otomatik frenleme sistemimizin, arkadan çarpma kazalarını, önemli ölçüde azalttığını gördük. XC60’a direksiyon destek ve yardım sistemlerini de ekleyerek kaçınılabilir çarpışmaları azaltmada ileriye doğru bir adım daha atıyoruz. Bu da bizi 2020 yılında yeni nesil bir Volvo otomobil içerisinde hiçbir ciddi yaralanmanın olmaması ve hiç kimsenin hayatını kaybetmemesi yönündeki vizyonumuza adım adım yaklaştırıyor” dedi. Ön satışlarına temmuz ayında başlanan, ilk teslimatların ekim sonu gerçekleşeceği Yeni XC60 Türkiye’de önce 190 hp gücünde D4 AWD motor seçenekleriyle satışa sunulacak. Yeni XC60 D4 AWD Momentum 350 bin TL, Yeni XC60 D4 AWD Inscription 386 bin 930 TL, Yeni XC60 D4 AWD R-Design ise 383 bin 460 TL satış fiyatıyla kullanıcıyla buluşacak.

2019'da her modelin elektriklisini de üretecek

Volvo’nun en önemli gündemelrinden biri de elektrikli araçlar. Sabri Sözen, “Gerek trendler, gerekse tüm dünyada değişen regülasyonlar ve kullanıcıların talepleri doğrultusunda otomotiv endüstrisinin geleceğinin elektrik üzerine kurulacağını öngörüyoruz. Şu bir gerçek ki içten yanmalı veya konvansiyonel motorlar her geçen gün geçerliliğini biraz daha kaybedecek. Bundan dolayı da biz diyoruz ki, 2019 yılından itibaren bütün modellerimizde ve bütün modellerimizi harekete geçiren güç ünitelerinde sahip olduğumuz benzinli ya da dizel motorlarının dışında mutlaka bir elektrikli motor da eşlik edecek. Diğer bir manayla şöyle özetlenebilir: 2019 yılından itibaren bütün modellerimizin ya bir elektrikli versiyonu ya da bir hibrit versiyonu mutlaka piyasada olacak.”