Yeni Peugeot 308'e "Düşük Karbon Kahramanı" ödülü

Yeni Peugeot 308 "Düşük Karbon Kahramanı" ödülüne layık görüldü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Geliştirdiği teknolojilerde ve ürettiği araçlarda çevre duyarlılığındaki hassasiyetini ortaya koyan Peugeot, 308 dizel tam otomatik modelinde BlueHDi motor ile 92g/km karbondioksit emisyon değerlerine ulaştı. Yeni Peugeot 308, bu doğrultuda "Düşük Karbon Kahramanı" ödülüne layık görüldü. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Peugeot Türkiye Pazarlama Direktörü Mehmet Akın, sınıfının en etkin kirlilik önleme teknolojilerine sahip araçları üretirken, sürüş keyfi, üst düzey performans ve düşük yakıt tüketimi gibi değerlerden taviz vermediklerini vurguladı. Akın, şunları kaydetti: 

"Yeni Peugeot 308 BlueHDi modeli ile segmentinde en düşük karbon salınımına ve şehir dışında 3,3lt/100 km ile yine sınıfının en düşük yakıt tüketimine ulaşarak sınıfının standartlarını yeniden belirledik. Yeni Peugeot 308 BlueHDi, kendi silindir hacmi ve aktarım grubunda sınıfının lideri unvanını kazandı. 

Segmentinde ilk kez sunulan SCR (Selective Catalytic Reduction - Seçimli katalitik indirgeme) ile BlueHDi motorlar azot oksit gazlarının da yüzde 90'a kadar azaltılmasını sağlıyor. Peugeot böylece, hem çevreci, hem ekonomik, hem de yüksek performanslı araçlar üretilebileceğini kanıtladı." 

Bu konularda ilginizi çekebilir