Yenilenen Micra ve Note, Türkiye yollarında

Nissan Türkiye Pazarlama Müdürü Akın, "Yeni Note'da bu yıl sonuna kadar 1.000 adet, gelecek yıl ise 4 bin adet satış rakamına ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Yeni Nissan Micra'nın Street, Match ve DIG-S Desire versiyonları ile yeni Nissan Note, Türkiye'de otomobilseverlerle buluştu. 

Nissan'ın Avrupa'da sattığı en iyi üçüncü modeli olan ve 30 yıllık geçmişi bulunan Micra modelinin yeni Street, Match ve DIG-S Desire versiyonları ile Qashqai ve Juke modellerinin izlerini takip eden yeni Note modeli Türkiye yollarına çıktı. 

Yeni Nissan Micra 36 bin 900 liradan, yeni Nissan Note ise 41 bin 900 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. 

Nissan Türkiye Pazarlama Müdürü Mehmet Akın, yeni Micra versiyonları ile yeni Note'un tanıtım toplantısında, "Yeni Note'da bu yıl sonuna kadar 1.000 adet, gelecek yıl ise 4 bin adet satış rakamına ulaşmayı hedefliyoruz. Eski ve yeni Micra'da ise yıl sonuna kadar 2 bin 500 civarında satış yapacağımızı umuyorum; önümüzdeki yıl ise 3 bin-3 bin 500 adetleri hedefliyoruz" dedi. 

Türkiye'de B segmentinin otomotiv dünyası için bir basamak olduğunu belirten Akın, yeni Note ve yeni Micra ile B segmentinde pazarın yüzde 95'ine hitap ettiklerini söyledi.  

B segmentinin yüzde 4,5'i dizel otomobillerden oluşurken kendilerinin sadece bu segmentte dizel otomobilleri bulunmadığını anlatan Akın, müşterilerin otomobil alırken tercih nedenlerinin fiyat, marka imajı, dış tasarım, yakıt tüketimi ve dayanıklılık olarak sıralandığını aktardı. 

Yeni Micra'nın yeni tasarımı ile biraz daha erkek kullanıcıların dikkatini çekebileceğini düşündüklerini dile getiren Akın, şu andaki ürün gamı ile Nissan olarak Türkiye'deki talebin yüzde 24,7'sine hitap edebilecek durumda olduklarını, bu oranın yüzde 70'lere ulaşmasını umduklarını ifade etti. 

Akın, Juke ve Qashqai'nin bugüne kadar Nissan'ın toplam satışları içinde en büyük payı alan modeller olduğunu belirterek, Qashqai'nin ocak-eylül dönemindeki satışlarının adetsel olarak bir önceki yılın yüzde 12 üzerinde olduğunu bildirdi.  

Juke modelinde ise yaşadıkları tedarik problemi sebebiyle satışların biraz geride kaldığını ifade eden Akın, "Nissan'ın ürün gamına önümüzdeki dönemde katılacak C segmenti hatchback bir model olacağı açıklanmıştı. Yeni dönemde Nissan yeni ve yenilenecek tüm ürünleri ile iddialı olmaya devam edecek" diye konuştu. 

Nissan olarak bu yılı 20 bin adetler seviyesinde kapatmayı planladıklarını belirten Akın, daha önce orta dönemli planlarında koydukları Türkiye'de yüzde 3 pazar payı hedefine emin adımlarla ilerlediklerini söyledi.  

"Satın almayı zorlaştıran her şey otomotiv sektörünü olumsuz etkiler" 

Akın, bir soru üzerine, emisyon hacmine göre vergilendirme olması durumunda devletin gelirinde bir düşüş olacağını öngörmediklerini belirterek, "Oradaki gelir çok yüksek; bundan vazgeçebileceklerini düşünmüyoruz ama karbondioksit salınımına göre parametrelerin neler olacağını da bilmiyoruz. Öyle ya da böyle tüm otomotiv markaları zaten buna hazırlanıyor. Dolayısıyla çok sıkıntı olacağını zannetmiyorum" değerlendirmesinde bulundu.  

Akın, otomotiv kredi vadelerindeki düzenlemeye ilişkin bir soruya ise "Otomotiv sektöründe kredi kullanım oranı yüzde 50'ler seviyelerinde. Nissan olarak bizde bu rakam yüzde 60-65'ler civarında. Bu düzenleme hayata geçerse tüketiciler otomobil alırken belli bir oranda peşin ödemek zorunda kalacak. Satın almayı zorlaştıran her şey otomotiv sektörünü olumsuz etkiler. Ancak kesin bir yorum yapmak için hazırlanacak paketi tam görmek lazım" yanıtını verdi. 

Yeni Nissan Micra 

Ön ve arka tasarımı tamamen yenilenen yeni Nissan Micra'da, Nissan Connect Multimedya Sistemi ve Park Asistanı özellikleri hayata geçirildi. Ayrıca iç mekanda komple metal değişimleri yapılırken, merkez konsol, trim, ledli stop lambalar ve Radyo CD-MP3 Çalar yenilendi. 

Yeni Nissan Micra'ya, versiyonlara göre değişiklik gösteren yeni multimedya sistemi, USB+AUX girişleri ve son teknoloji geniş ekranlı dokunmatik navigasyon sistemi eklendi. 

Yeni Nissan Micra'nın en üst versiyonunda 3 silindirli 1.2 litrelik direkt enjeksiyonlu, benzinli ve supercharge'lı DIG-S motoru kullanıldı. Sınıfının en üst teknolojisine sahip olan motor, 98 PS'lik performans yaratıyor ve bir dizel ekonomisi sağlıyor (100 kilometrede 4,4 litre). Ayrıca 99 gr/km'lik düşük emisyon değeriyle doğayı da düşünen DIG-S motorlarda yer alan otomatik stop/start teknolojisi yakıt ekonomisini yüzde 4 oranında iyileştiriyor. 

En üst versiyon olan DIG-S Desire'da ise Nissan Connect Multimedya Sistemi, akıllı anahtar, start-stop düğmesi, otomatik katlanan ısıtmalı yan aynalar, park asistanı, park sensörleri, cam tavan ve süet görünümlü koltuk kaplamaları bulunuyor.  

Yeni Nissan Note  

Nissan'ın düşük ağırlıktaki V platformu üzerine inşa edilen yeni Nissan Note, sportif ve atik bir görünüm için uzun bir aks mesafesine sahip. Tamamen yeni bir hatchback olarak tasarlanan yeni Nissan Note, 85 derece açılabilen arka kapılarıyla araca iniş-binişlerde ve yük yüklemede kolaylık sağlıyor. 

Motoru ve şanzımanı hem verimliliği hem de sürüş konforunu artıran akıllı özellikler içeren yeni Nissan Note'un 1.2 benzinli ve 1.5 dizel motor seçenekleri bulunuyor. Benzinli motoru 80 HP gücünde 3 silindirli olan yeni Nissan Note'un, 1.5 litrelik turbo dizel motor seçeneği ise 90 HP gücüne sahip.  

Yeni Nissan Note'da, Eco Sürüş Modu motor özelliklerini ayarlayarak en iyi yakıt ekonomisi elde etmeye yardımcı olurken, 95 gr/km değere denk gelen düşük karbondioksit emisyonu sağlayan start/stop sistemi standart olarak sunuluyor. 

Yeni Nissan Note'un barındırdığı kendi sektöründe daha önce görülmemiş teknolojiler arasında, geri gidiş ve paralel park etme stresini ortadan kaldıran yenilikçi bir sistem olan, Nissan'ın gelişmiş Çevre Görüş Sistemi (AVM) yer alıyor. Dört ayrı kamera kullanan ve gösterge paneline monte edilen 5,8 inçlik ekran, yeni Nissan Note'u üstten göstererek manevraları önemli ölçüde kolaylaştırıyor. 

Ayrıca yeni Nissan Note, "kör nokta uyarı sistemi", "şeritten ayrılma uyarısı" ve "hareketli nesne algılama işlevi" olmak üzere üç adet gelişmiş emniyet sisteminden oluşan Nissan Güvenlik Kalkanı paketi eklenen ilk model oldu.  

 

Bu konularda ilginizi çekebilir