Yerli otomobilde yol haritası çiziliyor

Hisarcıklıoğlu, Twitter’dan yaptığı açıklamada, bu akşam Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile bir araya gelip, yol haritasını belirleyeceklerini ifade etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DÜNYA

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) dün gerçekleştirilen 73. Genel Kurulu’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ben diyorum ki TOBB kendi çatısı altında yüzde 100 yerli otomobili ‘Made in Turkey’ olarak çıkarsın” çağrısına, “Biz bunu yaparız” yanıtını veren TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan bir açıklama daha geldi.

Twitter’dan üç tweet ile yaptığı açıklamada Başkan Hisarcıklıoğlu, “Dün yapılan 73. Genel Kurulumuzda Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla yerli otomobil konusunda önemli bir sorumluluk üstlendik. Türk özel sektörü olarak bu işin altından kalkacağımıza inancımız tam. Çalışmalarımıza ivedilikle başlıyoruz. Vakit kaybetmeden, bu akşam Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Faruk Özlü ile bir araya gelip, yol haritamızı belirleyeceğiz” dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, bugün yerli oto ile ilgili yaptığı açıklamada "Özel sektör öncü ve yüklenici olacak. Onlarla anlaşmaya vardıktan sonra tarih konusunda kesin konuşmak daha doğru olur. Ancak bizim hedefimiz 2019'da ilk modelin ortaya çıkmasıdır" yanıtını vermişti.

İki yıl içinde ortaya çıkması beklenen yerli oto için TOBB ile ilk toplantı bu akşam gerçekleştiriliyor.