Yerli otomobil şubatta vitrine çıkıyor

MÜSİAD Başkanı Nail Olpak'ın 'Başbakan test etti' diyerek duyurduğu ilk elektrikli yerli otomobilin ayrıntıları ortaya çıktı. Otomobil Şubat ayında vitrine çıkıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - MÜSİAD Başkanı Nail Olpak'ın 'Başbakan test etti' diyerek duyurduğu ilk elektrikli yerli otomobilin ayrıntılarırına Yeni Şafak ulaştı. Derindere Şirketi'nin 6 yıldır üzerinde çalıştığı otomobile Sanayi Bakanlığı 'yürüyebilir' belgesi verdi. Bakan Nihat Ergün de iki kez test etti.
 
Yerli otomobil markasında ilk adımı atan 'babayiğit firma' MÜSİAD üyesi Derindere Otomotiv oldu. 2008'den bu yana üzerinde çalıştığı projenin tüm hazırlıklarını tamamlayan Derindere Motorlu Araçlar A.Ş., üretim için yeni bir şirket kurarak, 1 Şubat 2013'te otomobili kamuoyuna tanıtacak. Yeni kurulan DMA Derindere A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanı Önder Yol'un anlaşmalarda adını 'DMA ALL ELECTRIC' olarak nitelediği arabanın marka adı lansmanda açıklanacak. 
 
Yüzde yüz yerli sermaye 
Yeni Şafak'ın sır gibi saklanan projeyle ilgili aldığı bilgiye göre, Derindere şirketi, distribütörlüğünü yaptığı yaptığı Japon Toyota ile anlaşarak, otomobilde Corolla kasasını kullandı. Ancak diğer bütün aksamlar yüzde yüz yerli sermaye ile hem yerli hem yabancı üreticilerden karşılandı. 
 
TÜBİTAK'tan tam not
Tamamı Türk mühendislerce geliştirilen Türkiye'nin ilk yerli elektrikli otomobil markası olarak kayıtlara geçecek aracın, test aşamaları da tamamlandı. 6 yıl önce başlatılan projeyle ortaya çıkan otomobili, TÜBİTAK'tan 40 kişilik uzman ekip inceledi. Kurum, otomobile tam not verdi. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ise otomobile 'trafiğe çıkabilir' anlamına gelen 'TİP' belgesiyle sertifikalandırdı. 
 
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile şirket yetkililerinden alınan bilgiye göre Nihat Ergün de ilki 7 Ocak 2012'de olmak üzere iki kez aracı test etti. Bakan, Kocaeli'nde basına kapalı yapılan test sürüşünden memnun kaldı. 
 
Üretim anlaşması tamam
 
[PAGE]
 
Üretim anlaşması tamam
Tüm hazırlıkları tamamlanan otomobil 1 Şubat 2013'te kamuoyuna tanıtılacak. Otomobilin markasının da bu lansmanda açıklanması bekleniyor. Derindere firması, daha sonra seri üretim için çalışmalara başlayacak. Derindere Otomotiv yerli otomobilde kullanacağı elektrik motorunu Amerikalı General Motors'a bağlı Remy International'dan tedarik etti. 13 Haziran 2012'de de Remy International ile uzun vadeli stratejik ortaklık anlaşması imzalanarak, seri üretim için adım atıldı. 
 
Hızı 180 
Derindere Otomotiv, geliştirdiği 5 yolculu elektrikli otomobil için Amerikalı Remy'den aldığı HVH250 tipi elektrikli motoru kullandı. İki şirket arasında imzalanan anlaşmaya göre motorlar Türk tarafına 2012'nin son çeyreğinde teslim edildi. Otomobilin diğer aksamları Türk mühendisleri tarafından geliştirildi. Testlerde 180 km hıza ulaşabilen araç tek şarjla 320 km yol katetti. 
 
Cari açığa çözüm
Elektrikli motorlarda dünya lideri firmalardan biri olan Remy Electric Motors Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Kevin Quinn, Derindere ile yapılan anlaşma metninde firmayı överek 'Gelişmiş ileri teknolojimizi Türkiye pazarına getirdiğimiz için gururluyuz" dedi. DMA CEO'su Önder Yol ise, "Remy'nin HVH 250 modeli tüm elektrikli sedanlarımız için dünya sınıfında bir performansa sahip' ifadesini kullandı. Anlaşmada ortaklığın Türkiye'nin enerji kaynaklı cari açığını düşürmeye yardımcı olacağı vurgulandı.
 
Proje bitti üretim için yeni şirket kuruldu
Türkiye'nin ilk yerli elektrikli otomobilini üretecek DMA Derindere A.Ş. ticaret sicil kayıtlarına göre 13 Aralık 2012'de Promeks Dış Ticaret A.Ş. ile Derindere Otomotiv A.Ş'nin ortaklığı ve 400 bin TL sermaye ile kuruldu. Şirkette Yönetim Kurulu Başkanı Önder Yol ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özkan Derindere, 20'şer bin TL'lik A Grubu eşit paylara sahip. Önder Yol'un ayrıca 178 bin adet B Grubu hissesi, Özkan Derindere'nin ise 162 bin TL B Grubu payı bulunuyor. DMA'da ayrıca Andrew Paul Weiss isimli yabancı ülke vatandaşının 4 bin TL küçük bir payı gözüküyor. Şirketin kuruluş amacı ana sözleşmesinde, 'sadece elektrikli ve hibrit elektrikli araç üretmek ve satmak, ülke sanayisinin uluslararası rekabet edilebilir yapıya kavuşturulması maksadıyla yenilik geliştirmek, teknolojik bilgiyi ticarileştirerek ar-ge uygulamalarında bulunmak' olarak tarif ediliyor. 
 
Türkiye'nin 475. büyük firması
Yönetim Kurulu Başkanlığını Özkan Derindere'nin üstlendiği Derindere Filo Türkiye'nin en büyük 500 firmasının açıklandığı 'Capital 500'de, 178.3 milyon TL satış geliri ile 475'nci sırada yer aldı. Şirket son 3 yılda 550 milyon TL'lik araç yatırımı yaptı. Şirket 2010 itibariyle 500 milyon TL aktif büyüklüğe sahip.