BES ilk çeyrekte katılımcıları güldürdü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul  - Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği'nin (TKYD) açıkladığı verilere göre Portföy Yönetimi Sektörü, Bireysel Emeklilik Fonları yönetiminde yılın ilk çeyreğinde de katılımcılara kısa, orta ve uzun dönemde katma değer yaratmaya devam etti.

TKYD'nin derlediği verilere göre ağırlıklı brüt getiriler dikkate alındığında yılın ilk çeyreğinde her fon türünde kıstas getirilerin üzerinde katma değer yaratıldığı görülüyor.

TKYD tarafından yapılan açıklamada, fon türleri genelinde kıstas getiri üzerindeki fonların oranı yüzde 83’lerin üzerinde olurken, uzun dönemde yaratılan katma değerin gözle görülür şekilde arttığı ve bu durumun sektörün sürdürülebilir getiri anlamında önemli bir başarı yakaladığını gösterdiği ifade edildi.
Uzun dönemde sektörün brüt performanslarda fon adedi bazında başarı yüzdesinin çok yüksek olduğu belirtilen açıklamada, "Bu oran bazı fon türlerinde yüzde 100’lere kadar ulaşmaktadır. Düşük faiz ortamında öne çıkması beklenen Hisse Senedi Fonları’nda kıstas getirilere göre yaratılan katma değer diğer fon türlerine göre belirgin şekilde ayrışmaktadır" denildi.

TKYD tarafından derlenen verilere göre Hisse Fonlarda 24 fonun 20'sinin yani yüzde 83'ünün yılın ilk çeyreğinde Benchmark üzerinde getiri sağladığına dikkat çekilirken, bu oranın 5 yıllık vadede yüzde 100'e ulaştığı kaydedildi. İlk çeyrekte benchmark üzerinde getiri sağlayan fonların oranı esnek fonlarda yüzde 85, gelir amaçlı esnek fonlarda yüzde 100, kamu iç borçlanma fonlarında yüzde 94 ve likit fonlarda da yüzde 86 oldu.

Ayrıca 24 hisse emeklilik fonu içinde yatırımcısına en fazla kazandıran fon benchmarkın yüzde 4,83 üzerinde getiri sağlarken, Benchmarkın altında getiri sağlayan fon sayısı 4 oldu.