Beş yılda 500 bin katılımcı bekliyor

Albaraka Türk ve Kuveyt Türk ortaklığı ile kurulan Katılım Emeklilik, beş yılın sonunda 500 bin katılımcı ve 1 milyar lira fon büyüklüğü hedefliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Katılım bankaları Albaraka Türk ve Kuveyt Türk'ün yüzde 50-50 ortaklık ile kurdukları, bireysel emeklilik ve hayat sigorta şirketi olarak faaliyetlerine başlayan Katılım Emeklilik, beş yılın sonunda 500 bin katılımcı ve 1 milyar lira fon büyüklüğü hedefliyor.

Şirketin kuruluşu nedeniyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, şu anda 5,000'i aktif müşteri olmak üzere 10,000 teklifli katılımcı sayısına ve 16 milyon lira fon büyüklüğüne ulaştıklarını belirterek, "Hedefimizi beş yılın sonunda 500,000 katılımcı ile 1 milyar liraya ulaşmak olarak belirledik" dedi.

Toplam 21 milyon lira ödenmiş sermaye ile kurulan ve sektörde 19'uncu bireysel emeklilik ve hayat sigorta şirketi olarak faaliyet gösteren Katılım Emeklilik, faize duyarlılığı olanlara Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), hayat sigortası ve ferdi kaza sigortası ürünlerini sunacak.

Kuveyt Türk'ün Vakıf Emeklilik'le, Albaraka Türk'ün de Anadolu Hayat'la daha önce gittiği işbirliği kapsamında yer alan fonların da mevzuat ve isteğe bağlı çerçevede yeni şirkete taşınması hedefleniyor.

Sincek, Kuveyt Türk'ün Vakıf Emeklilik'te 33,000 katılımcı ile 35 milyon lira büyüklüğünde; Albaraka Türk'ün ise Anadolu Hayat'ta 10,000 civarında katılımcı ile 14 milyon lira büyüklüğünde bir fona sahip olduğunu belirtti.

Toplantıda konuşan Katılım Emeklilik Yönetim Kurulu Başkanı ve Alabaraka Türk Genel Müdürü Fahrettin Yahşi de, iki bankanın Türkiye genelindeki toplam 500 şubesi ve alternatif dağıtım kanallarıyle ürünleri sunacaklarını belirterek, 2023'e kadar toplamda 1,000'in üzerinde şubeye ulaşmayı ve ürünleri bu kanallarla yaygınlaştırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan ise, bankacılık sektörünün 2023'e kadar aktif büyüklüğünün 6 trilyon liraya ulaşmasının beklendiğini belirterek, "Katılım bankacılığının payının en az yüzde 15 olması gerekiyor. Bireysel emeklilik ve hayat sigortası sektörünün büyüklüğünün ise 400-410 milyar lirayı bulması bekleniyor. Ülkemizde bireysel emeklilik ve hayat sigortası hizmeti almak isteyen ve faiz hassasiyeti olan geniş bir kesim var" diye konuştu.
           
Emeklilik Gözetim Merkezi (EGM) verilerine göre, bireysel emeklilik sisteminde katılımcıların fon tutarı 29 Ağustos itibariyle 30.9 milyar liraya, katılımcı sayısı ise 4.8 milyon kişiye ulaştı. Devlet katkısı tutarı ise 2.4 milyar lira oldu. Aynı dönemde ilk üç sırada yer alan şirketlerden Anadolu Hayat'ın fon büyüklüğü 4.9 milyar lira, halka arzı gündemde olan Avivasa 4.5 milyar lira ve Garanti Emeklilik'in ise 4.1 milyar lira oldu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir