Dengeli portföy çevik hareketler

Groupama Sigorta Genel Müdürü Philippe-Henri Burlisson, "2019 stratejimizde, faaliyette bulunduğumuz tüm kârlı branşlarda pazar payımızı artırmayı hedefliyoruz" dedi. (Ece Ceyhun)

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ECE CEYHUN

Groupama Sigorta Genel Müdürü Philippe- Henri Burlisson, şirketin bu yılki büyüme planlarını anlatırken "Kasko çok başarılı olduğumuz bir alan ve burada büyümeye devam edeceğiz. 2019 yılında kasko ürünlerimizin fiyatlandırmasında daha ayrıntılı bir segmentasyon kullanacağız, tüketici ihtiyaçlarına uygun modüler bir yapı oluşturacağız. Şirketin ürün portföyünü çeşitlendirerek daha dengeli hale getireceğiz. Oto sigortalarının yanı sıra, konut, ferdi sağlık ve kurumsal işlerde büyümemizi hızlandıracağız" açıklamasını yaptı.

Geçen yıl yeni bir stratejinin hazırlıklarına başladıklarını ve emeklilik portföylerini devrettiklerini aktaran Burlisson, Groupama'da tüm süreçlerde teknolojinin daha fazla kullanılması ve şirketin en çok tercih edilen sigorta şirketlerinden biri olmaya devam etmesi için çevik bir çalışma ortamı hazırladıklarını belirtti. Burlisson, "Tüm süreçlerimizde sadelik ve hıza odaklanıyoruz. Yapay zeka, robot kullanımı ve dijitalleşme ile 2019 yılında 'çeviklik' ana odağımız olacak. Çalışanlarımızın şirkete bağlılık ve memnuniyetlerini artıracak çalışmalarımıza da devam edeceğiz" bilgisini verdi.

Kaskoda yeni ürün gelecek

Burlisson, sahadan, müşterilerden ve acentelerden yeni ürünlere ilişkin düzenli olarak öneri topladıkları bir süreç oluşturduklarını da kaydederek "Kaskoda yeni bir ekonomik ürün üzerinde çalışmaktayız. Geçtiğimiz 2 yıl içerisinde Opel ve Hyundai ile işbirliği yapılarak piyasaya sürülen marka kasko ürünlerinde başka otomotiv şirketleriyle ortaklıklar geliştirmeye devam edeceğiz. Çok yakında yeni bir marka kasko işbirliğini duyuracağız. Sağlık, konut ve hayat sigortalarında da 2019 gündeminde yeni ürünler bulunuyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye dinamik bir ülke

"2019 yılında sigorta sektöründe büyümenin devam edeceğini düşünüyorum" diyen Burlisson şu değerlendirmeyi yaptı: "Oran geçmiş yıllara göre düşük seyretse de büyüme devam edecektir. Türkiye dinamik bir ülke. Groupama'nın uluslararası organizasyonu içinde de değer verilen, potansiyeli daima yüksek bir ülke. Ekonomide zor dönemler olabilir. Ama en iyi sonuçların, böylesine zor dönemlerde bulunan çözümlerle elde edildiğine inanıyorum. Gerek sigorta sektörü, gerekse Türk ekonomisi bu çözümleri bulacaktır. Fırsatları görüp en doğru kararı en hızlı biçimde verebilmek tüm aktörler için önemli olacak."

Şirketlerin mali gelirleri arttı

Groupama Sigorta Genel Müdürü Philippe-Henri Burlisson, sektörün 2018 yılı Kasım sonu itibarı ile hayat dışı sigortalar ve hayat sigortaları toplam prim üretiminin, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17.3 artış ile 48.3 milyar TL olarak gerçekleştiğine işaret ederek, "Aynı dönem içerisinde sigorta şirketlerinin ödediği tazminat, prim üretimindeki gelişmeye kıyasla çok daha yüksek oranda arttı. Yaz aylarında döviz kurlarındaki ani yükseliş dalgası Türk ekonomisinde resesyon etkisi yarattı. Ağustos'tan bu yana yüksek seyreden enflasyon ile Türk Lirasındaki değer kaybının etkisiyle, sigorta şirketleri, çoğunluğu ithal edilen yedek parça fiyatlarına paralel olarak artan araç tamir maliyetleri sebebiyle, ortalama oto hasar maliyetlerinde kayda değer bir artışa maruz kaldı. Satış tarafında ise, oto sigortaları yeni araç satışlarında özelikle Ağustos-Ekim döneminde gerçekleşen sert düşüşten etkilenmekle birlikte, Kasım'da alınan yeni araç satışına yönelik destekleyici tedbirler sonrasında biraz hareketlendi. Ağırlıklı üretimi kredi hayat sigortası ürününden gelen hayat sigortaları ise 2018'in son aylarında banka kredilerindeki ciddi yavaşlama nedeniyle düşüş eğilimi gösterdi. Diğer yandan bu ekonomik ortamda kayda değer mali kazanç sağlayan yüksek faiz oranlarının sigorta şirketlerinin gelirlerini arttırdığını vurgulamalıyım. Ancak bu yüksek faiz oranları yıllar boyunca devam etmeyeceğinden doğru risk seçimine odaklanmaya devam etmek gerekir" değerlendirmesini yaptı.