HDI üç adımda kârlı büyüyecek

HDI Sigorta Genel Müdürü Ceyhan Hancıoğlu, orta vadeli planlarında ana yapının karlı büyüme üzerine kurulduğunu belirterek, "3 yıllık planlarımız hazır" açıklamasında bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

   
Yakup SAYAR

İSTANBUL - Alman sigorta devi Talanx Grup, Türkiye'de hızla büyümeyi planlıyor. Grubun Türkiye'deki şirketi HDI'ın kısa süre önce Genel Müdürlüğüne atanan Ceyhan Hancıoğlu, "Planlarımız hazır, üç adımda kârlı büyüyeceğiz" diye konuştu. HDI Sigorta Genel Müdürü Ceyhan Hancıoğlu, sektöre yönelik beklentilerini ve HDI Sigorta'nın hedeflerini DÜNYA'ya anlattı. Sigortacılık  sektörünün son yıllarda teknolojik değişime ilave olarak ekonomik, kültürel ve yapısal anlamda yaşanan değişimlerin de etkisiyle  çok geliştiğini söyleyen Hancıoğlu, "Bu değişim süreçlerinin hızına ayak uyduran ve gelecek  hedeflerini, bu hedeflere yönelik iş stratejilerini doğru uygulayan şirketlerin kazanacağını ve rekabette  bir adım daha önde olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Yabancıların hepsi büyüme amacında

"Türkiye yüksek gelişme potansiyeli ve genç nüfusu ile yabancı yatırımcılar için cazip bir büyüme merkezi" diyen Hancıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülkenin  ekonomik ve demografik koşullarından direkt olarak etkilenen sigortacılar daralan üretim hacimlerini genişletme adına, gelişmekte olan ve genç nüfusa sahip ülkelere yatırıma yöneliyorlar. Ülkemiz de dönem itibari ile bu ihtiyaçları en iyi düzeyde karşılayan ülkelerden bir tanesi. Bu doğrultuda orta ve uzun vadede mensubu olduğumuz Talanx Grup dahil tüm yabancı yatırımcıların Türkiye'de sigorta sektöründe büyüme yaklaşımları devam edecektir."

Yıkıcı rekabeti inovatif yaklaşımlarla çözebiliriz

Sigorta sektörü teknik karlılık açısından zor bir yıl geçirdiğini ve bu durumun rekabetin de doğru oranda artışına sebep olduğunu belirten Ceyhan Hancıoğlu sektörde yaşanan rekabete yönelik şunları söyledi:
"Günümüz rekabet koşullarını göz önüne alırsak, şirketler müşterilerine en iyi hizmeti en uygun fiyat ile ulaştırmaya çalışıyor. Dolayısı ile şirketler bu noktada doğru fiyatlama modelleri geliştirerek müşteri profilleri arasında farklı fiyat uygulamalarına gitmeye başladı. Bu anlamda farklı ürünler sunarak, inovatif yaklaşımlar geliştirerek yıkıcı değil yapıcı bir rekabet ortamı yaratılması konusunda büyük bir hassasiyet gösterilmesi
gerekmekte."

Prim üretimimiz beklentilerimizi aştı

HDI'ın Türkiye hedeflerini sorduğumuz Ceyhan Hancıoğlu, HDI Sigorta olarak 2012 sonu ve 2013 ilk çeyreği itibariyle, tüm satış kanallarımızda prim üretimini beklentilerimizin üzerinde gerçekleştirdiklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
"İş ve operasyonel süreçler anlamında atılan adımların olumlu yansımalarını yaşıyoruz. Geliştirilen tarifemiz dikkate aldığı kriterlerle birlikte en doğru fiyatı sunmaya başladı. Hasar operasyonel süreçlerini etkinleştirmek adına hasar yönetimini genel merkeze çektik ve bölge müdürlüklerini de daha çok satış odaklı bir organizasyon
haline getirdik. Data kalitemizi en yüksek seviyeye çıkartarak hiç olmadığı kadar şeffaf hale getirdik ve bu verilerle en alt detaydaki rapor ihtiyaçlara esnek bir şekilde cevap veriyoruz. Tüm bunlar ışığında yetkin kadromuz, satış kanallarımız ve iş ortaklarımızla birlikte belirlediğimiz hedeflere ulaşacağımız noktasında inancımız tam."

Kârlı büyümenin üç adımı

[PAGE]

Kârlı büyümenin üç adımı

HDI'ın orta vadeli planlarda ana yapının karlı büyüme üzerine kurulduğunu belirten Ceyhan Hancıoğlu söz konusu planlarının ayrıntıları şu şekilde sıraladı: "İlk adımda teknik tarife yönetimiyle ilgili iyileştirmeler yapacağız. İkincisi hasar yönetimiyle, üçüncüsü de maliyet yönetimiyle ilgili olacak.  Bu konuları içine alan 3 yıllık planlarımızı belirledik. Öncelikle prim üretiminde oto ve oto dışı branşları yeniden yapılandırdık.

Acentelerimize her türlü desteği vereceğiz

Acentelerine yönelik düşüncelerini sorduğumuz Ceyhan Hancıoğlu, toplam portföylerinin yaklaşık yüzde 80'inin acente üretimi olduğunu belirterek: "Ama bu bizim sadece acente şirketi olduğumuz anlamına gelmez. Ya da diğer dağıtım kanallarında olmayacağız anlamına da gelmez. Diğer dağıtım kanallarımızla acentelerimize katkı sağlayan bir şirketiz. Ana dağıtım kanalı acenteler olan bir şirket olmaya devam edeceğiz. Acentelerimizin daha çok ürün satması için onlara her türlü desteği vereceğiz. Bu noktada acente sadakat oranımızın çok yüksek olduğunu da belirtmeliyim" diye konuştu.
 
Şirketimizin farklı öncelikleri var 
 
HDI'ın sosyal sorumluluk projelerinde önemli bir yer edindiğini hatırlattığımız Ceyhan Hancıoğlu şirket olarak bu projelerde yer almaya devam edeceklerini belirterek şunları söyledi: "Sosyal sorumluluk projemiz sadece sokak köpekleriyle sınırlı değil. Görme engellilerle ilgili desteklediğimiz projeler de oldu. Sosyal sorumluluk projeleri önemli ama ana önceliğimiz bu olamaz. Şirketin farklı öncelikleri var. Ayrıca bu faaliyetler HDI Sigorta'nın önüne geçmemeli. Algılamayı doğru yönetmek gerekiyor. Biz önce sigortacıyız. Başta da şirketimizin kârından ve zararından sorumluyuz."

Nakliyat branşında hayli etkiliyiz

Büyüdükleri ve hedef branşlarını sorduğumuz Ceyhan  Hancıoğlu, "HDI olarak klasik sağlık poliçesi üretmiyoruz. Acil sağlık ya da kritik sağlık sigortası gibi dar kapsamlı, düşük primli poliçeler üretiyoruz. Nakliyat sigortalarında ise hayli etkiliyiz. Bu alanda sektörün iki üç kat üzerinde büyüyoruz. Ciddi şekilde pazar payımızı artırıyoruz. Üstelik kârlıyız da. Mühendislik de hızlı büyüdüğümüz ve kârlı olduğumuz bir alan. Bu branşın özellikle inşaat sigortalarında büyüyoruz. Birkaç önemli projemiz var. Mesleki sorumluluk sigortalarında da tatmin edici ürünler geliştirdik. Özellikle hukuksal koruma ürünlerinde iyiyiz."