Malatya kayısısına TARSİM güvencesi

TARSİM, 2017 yılında Malatya'da kayısı için 22 bin adet poliçe düzenlendiğini ve 226 bin dekar alanın sigortalandığını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tarım Sigortaları Havuzu'ndan (TARSİM) yapılan açıklamaya göre bu yıl Malatya'da son kabul tarihi 9 Mart'ta sona eren kayısı ürünü için, 22 bin adet poliçe düzenlendi.

Üreticilerin sigortaya yoğun ilgi gösterdiği belirtilen açıklamada şu detaylar verildi: "2016 yılı sonuna kadar, Malatya'da, kayısı için 113 bin adedin üzerinde poliçe düzenlendi ve 1,3 milyon dekarın üzerinde alan sigortalandı. Bu dönemde Malatyalı kayısı üreticilerinden toplanan 165 milyon lira prim karşılığında, yaklaşık 406 milyon lira hasar ödemesi yapıldı. 2017 yılında ise yaklaşık 22 bin adet poliçe düzenlendi ve 226 bin dekar alan sigortalandı."

TARSİM yetkilileri ayrıca, kısa süre önce yaşanan doğal afet gibi riskleri hatırlatarak şu uyarıyı yaptı: "Ne zaman ve nasıl bir şiddette geleceği belli olmayan bu gibi durumlara karşı üreticilerimiz bilinçli hareket ederek, mutlaka önlemlerini almalı ve sigortasını yaptırmalıdır. Çünkü tarım şansa bırakılmayacak kadar kritik bir faaliyet alanıdır."

Bu konularda ilginizi çekebilir