Anamur'da avokado üretilecek

Muz üretimiyle markalaşan Mersin'in Anamur ilçesinde tropikal meyvelerden avokadonun da üretiminin yaygınlaştırılması için proje başlatıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Muz üretimiyle öne çıkan Mersin'in Anamur ilçesinde, alternatif tarım ürünü olarak avokadonun üretiminin desteklenmesi için çiftçilere fidan dağıtıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, "Anamur muzu" ile markalaşan ilçede, tropikal meyvelerden avokadonun da üretiminin yaygınlaştırılması için proje başlattı.

Meyvenin üretimi için uygun ekolojiye sahip olan ilçede, üreticilere, arazi büyüklüklerine uygun olarak bin 400 adet avokado fidanı dağıtıldı.

Çalışmada ayrıca, üreticilere meyve ve üretimi hakkında da eğitimler verildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, her zaman üreticilerin yanında olduklarını belirterek, "Mersin’in 13 ilçesinde var olan üreticilerimizin hepsi bizim için kıymetli. Üreticilerimizin ekonomik refah seviyesini yükseltmek ve geçim kaynaklarını artırabilmek amacıyla alternatif ürünlere teşvik etme çalışmalarımıza büyük bir hızla devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kocamaz, ürün çeşitliliğini artırarak, Mersin'in tarımsal potansiyelini ekonomik bir kaynağa dönüştürmeyi hedeflediklerini bildirdi.