Antep fıstığına tarımsal destek talebi

Prim desteği verilmediği için Antep fıstığının kayıt altına alınamadığını söyleyen GTB Başkanı Tiryakioğlu, fıstığın tarımsal destek programı kapsamına alınması için harekete geçti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GAZİANTEP - Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Antep fıstığının tarımsal destek programı kapsamına alınması için girişimde bulunduklarını bildirdi. 

Tiryakioğlu, GTB'de düzenlenen "Kuruyemiş sektör toplantısı"nda, Antep fıstığı yetiştiriciliğindeki en büyük sorunun devlet desteği olduğunu belirtti.  

Türkiye'nin fıstık üretiminde dünyanın üç büyük ülkesinden biri olduğunu aktaran Tiryakioğlu, "Prim desteği verilmediği için Antep fıstığı kayıt altına alınamıyor. Bunun yanında stokçuların neden olduğu fiyat artışı sektöre darbe vuruyor" ifadesinde bulundu. 

Sorunun çözümü için paydaş kurumlarla istişare toplantıları düzenlediklerini aktaran Tiryakioğlu, şunları kaydetti: 

"Antep fıstığına sağlanacak devlet desteği üreticiyi ayağa kaldıracağı gibi mevcut birçok problemi çözecektir. Bu kapsamda bu ürünün tarımsal destek programı kapsamına alınması için girişimde bulunduk. Bu bağlamda milletvekillerimizin desteği, sektörle ilgisi olan tüm kurum temsilcilerimizin katılımıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'i ziyaret edeceğiz. Bu görüşmede Antep fıstığında yaşanan sorunları ifade ederek, ürünümüze devlet desteği verilmesi konusundaki isteğimizi dile getireceğiz." 

Bu konularda ilginizi çekebilir