Aralıkta süt üretimi arttı

Ticari süt işletmelerince gerçekleştirilen içme sütü üretimi 2016 yılının Aralık ayında yüzde 8,8 arttı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), verilerine göre toplanan inek sütü miktarı aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,2 arttı.

Aralıkta ticari süt işletmeleri tarafından gerçekleştirilen içme sütü üretimi 140 bin 890 ton olarak bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,8 artış gösterdi.

İnek peyniri üretimi 54 bin 163 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,2 arttı. Koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise 261 ton ile bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 22,4 azaldı.

Yoğurt üretimi 90 bin 403 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,7 arttı. Ayran üretimi ise 53 bin 513 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,1 artış gösterdi.

Aralıkta ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama yüzde 3,5, protein oranı ise ortalama yüzde 3,3 olarak tespit edildi.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 2,5 azaldı. Takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı ise aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,2 arttı.

Yumurta üretimi arttıYumurta üretimi arttı

Su ürünleri ihracatı yüzde 15 arttıSu ürünleri ihracatı 793 milyar dolar oldu

Kanatlı sektöründe ihracat gerilediKanatlı sektöründe ihracat geriledi

 

Bu konularda ilginizi çekebilir