Balkan Tarım Kongresi Edirne'de yapılacak

Tarla ve bahçe bitkileri, hayvancılık ve gıda gibi diğer konularda bilgiler verecek Kongre'de, 160 civarında araştırıcı ve bilim adamının uzmanlık konularında sunum yapacağı belirtiliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

EDİRNE - Balkan Tarım Kongresi, 8-10 Eylül'de Edirne'de gerçekleştirilecek. 

Kongre Düzenleme Komitesi Başkanı ve Trakya Üniversitesi (TÜ) Mühendislik Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yalçın Kaya (üstte), yaptığı yazılı açıklamada, kongrenin TÜ, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Çanakkale Onsekizmart Üniversitesi, Plovdiv Tarım Üniversitesi, Filibe-Bulgaristan, Trakia Üniversitesi, Stara Zagora-Bulgaristan, Trakya Demokritus Üniversitesi ve Orestiada-Yunanistan destekleriyle Balkan Kongre Merkezinde yapılacağını belirtti. 

Kongrenin bilimselliğin yanı sıra tarımsal ürünlerde bölgesel ticareti artırma, üreticilerin ve bu bölgede yaşayanların gelirlerini yükseltmeye yönelik olduğunu aktaran Kaya, şunları kaydetti: 

"Balkan ülkelerinden temsilciler, öncelikle kendi ülkelerinin tarımsal durumu ve potansiyellerini anlatan sunumlar yapacak. Daha sonra 22 davetli konuşmacı, yapılacak beş farklı oturumda tarla ve bahçe bitkileri, hayvancılık ve gıda gibi diğer konularda bilgiler verecek. Kongrede 160 civarında araştırıcı ve bilim adamı kendi uzmanlık konularında sunular yapacak."  

Kongreye, 700'den fazla katılımcı bekleniyor 

Kaya, kongreye, Türkiye ve Balkan ülkelerinin yanı sıra  25 farklı ülkeden çok sayıda üniversite, tarımsal kuruluşların temsilcileri, öğretim üyeleri ve araştırmacıların katılacağını ifade etti. 

Araştırma enstitüleri ve ilgili kuruluşların kongrede stant açacağını belirten Kaya, kongreye, Balkan bölgesinden birçok üreticinin katılacağını ifade etti. 

Kongrede yaklaşık 830 bildirinin sunulacağını vurgulayan Kaya, 700'den fazla katılımcıyla bugüne kadar Türkiye'de tarımsal alanda yapılan en büyük bilimsel toplantının gerçekleştirileceğini kaydetti.